Elhúzódó mentésre kell számítani az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a Tata felé vezető lehajtónál, ahol kamionok ütköztek péntek délután.

MTI - A helyszínre újabb mentőhelikopter érkezett, a balesetben megsérült három embert elszállították. Mindkét oldalon sávzárást rendeltek el, emiatt torlódás alakult ki.

Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek elmondta: egy Győr felé haladó kamion átszakította a két pályát elválasztó szalagkorlátot, majd fejtetőre állt. A járműbe belerohant egy Budapest felé haladó kisebb tehergépkocsi, egy másik pedig az árokba hajtott.

A balesetben a teherautók vezetői sérültek meg, a sérülteket mostanra elszállították. Stolczenberger Klára megyei katasztrófavédelmi szóvivő azt közölte, hogy a balesetben három ember sérült meg, a helyszínen elhúzódó mentésre kell számítani. Tájékoztatása szerint a szalagkorlátot átszakító teherautó vasanyagot szállított.

A rendőrség honlapján az olvasható, hogy az M1-es autópálya érintett szakaszán Budapest irányában teljes útzár van érvényben, a Győr felé vezető irányban csak a leállósáv járható. Az Állami Autópálya-kezelő a honlapján azt írja, a lezárás miatt torlódás alakult ki.

Érdemes az 1-es főúton kerülni; Budapest felé Komárom és Tatabánya, Hegyeshalom felé Tatabánya és Tata csomópontok között.