Dunaújváros – A Magyar Szocialista Párt dunaújvárosi szervezete háromoldalú egyeztetéseket követel a kormány, az önkormányzat és a tulajdonosok részvételével az ISD Dunaferr Zrt.-nél bejelentett 1500 fős elbocsátás miatt.

MTI - Az MSZP helyi alelnöke, Selyem József pénteki dunaújvárosi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy kezdeményezik rendkívüli közgyűlés összehívását is, hogy a közgyűlés részletes tájékoztatást kapjon a tulajdonosoktól és az érdekvédő szervezetektől a következő hónapok várható eseményeiről.

Hangsúlyozta, hogy a rendszerváltás óta a város a foglalkoztatás területén "egy lábon áll". Az előző városvezetések és kormányok tudatos együttműködése révén ebben előremozdulás történt, így települt Dunaújvárosba a Hankook vagy a Hamburger Hungária – tette hozzá.

Selyem József úgy értékelte, a politikának ilyen helyzetekben mindig van lehetősége a beavatkozásra: ehhez a jelenlegi városvezetésnek fenn kellett volna tartani a korrekt munkakapcsolatot a cégvezetéssel, állami segítséggel beruházásokat kellett volna hozni a városba és a déli ipari park kiépítésével lehetőséget biztosítani új munkaadók letelepedésére.