Budapest - A Fidesz szerint a magyar kisvállalkozókkal szemben folytatott hajtóvadászat helyett a baloldal dolga az lenne, hogy szembenézzen a saját botrányos és erkölcsileg vállalhatatlan ügyeivel.

A nagyobbik kormánypárt közleményében azt írta: ehelyett azt látni, hogy azok, akik egyszer már paktumot kötöttek az alvilággal, ma is ugyanazt a maffiabaloldalt alkotják.

"Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Mesterházy Attila egy emberként zárnak össze a Gyurcsány-Bajnai-kormány maffiahálózatát működtető, egy kémkedési ügyben első fokon elítélt Szilvásy György mögött" - fogalmazott a Fidesz.

Az MSZP-s Török Zsolt vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy pártja az Európai Unió által támogatott Széchenyi programirodáknak a "trafikmutyiban" való részvételéről, hasznáról vár válaszokat. Az ellenzéki párt szóvivője egy levelet mutatott be, amely szerint a koncessziót elnyert cégek, illetve azok képviselői a Széchenyi programirodákban kötötték meg a szerződéseket. Az MSZP a magyar kormánytól és az Európai Unió illetékeseitől is azt kérdezi, szabályos-e egyáltalán, és az unió tudott-e arról, hogy "a piac pofátlan lenyúlását célzó trafikmutyihoz" az EU által támogatott infrastruktúrát is igénybe veszik a fideszesek.

Schiffer András, az LMP társelnöke ugyancsak vasárnapi sajtótájékoztatóján az információszabadság megcsúfolásának nevezte a vesztes trafikpályázatok visszaküldését. Az ellenzéki politikus bejelentette, hogy pártja az ügyben feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen közérdekű adattal való visszaélés miatt.