A Főtér Fesztivál „Bányavirág születik” címmel harmadik alkalommal is tehetségkutató vetélkedőt rendez alsó tagozatos (0-IV. osztály) és felső tagozatos (V-VIII.osztály) diákok számára.

Szeretettel várjuk, biztatjuk a lelkes egyéni vagy csoportos jelentkezőket, és várjuk a vélhetően nagysikerű produkciókat az alábbi kategóriákban: népdal, néptánc, modern tánc, könnyűzene, hangszer, színjátszás, bűvészkedés, egyéb.

A bemutatott produkció időtartama nem haladhatja meg az 5 percet!

A rajz vagy kézműveskedés területén ügyeskedő gyermekek jelentkezését is várjuk. Ez utóbbiak 2-3 munkával nevezhetnek be, melyeket a vetélkedő napján ki is állítunk a főtéren. Kérjük a tanítónéniket, osztályfőnököket és magyar szakos tanárokat, biztassák a diákokat, hogy jelentkezzenek még a tanév végéig, majd segítsenek a felkészítésükben.

Jelentkezni július végéig lehet Bálint Beáta magyartanárnőnél személyesen vagy a következő telefonszámon: 0740499746 (naponta 10-19 óra között).

Rajzverseny nullától nyolcig!

A Főtér Fesztivál rajzvesenyt hirdet „BÁNYAVIRÁG” címmel. Nagybányára jellemző asványok megörökítését várjuk a diákoktól, egyedi meglátást és ábrázolásmódot, a szinte minden családban található bányavirágokról.

A rajzverseny alsó tagozatos (0-IV. osztály) és a felső tagozatos (V-VIII. osztály) diákok számára szól. Kérjük a pályamunkákat A4-es lapokra (vízszintes formátumban) készíteni, technikát szabadon lehet választani, a rajzok jobb felső sarkába felírni a nevet, osztályt, iskolát.

Kérjük a tanítőnéniket, osztályfőnököket és rajztanárokat, biztassák a diákokat és segítsenek nekik. A rajzokat leadni lehet július végéig a tanítónéniknél, a Teleki Magyar Házban és az RMDSZ székházban.

Fotóverseny: Mi nekem Nagybánya…?

A Főtér Fesztivál fotóversenyt hirdet „Mi nekem Nagybánya…?" címmel, amelyben a résztvevők bemutatják városunk, általuk gondolt legkedveltebb pontját. A legkedveltebb pont lehet egy kő a Zazarban vagy akár egy oszlop árnyéka, ahol a nyári hőségben szoktunk megpihenni. A fotókat a Főtér Fesztivál e-mail címére (foterfesztival@nagybanya.ro) lehet elküldeni; ezek felkerülnek majd a FF facebook oldalára. A fényképeket képzett zsűri bírálja el és a nyerteseket bőkezűen díjazni is fogjuk. Egyformán értékeljük mind az eredetiséget, mind a művészi megközelítést. Korhatár nincs, a résztvevők lehetnek óvodások vagy akár nyugdíjasok. Egy résztvevő csak egy fényképet küldhet be. Beküldési határidő 2013. augusztus 31. Jó kattingatást, kellemes időtöltést.

A következő időszakban további versenyeket hirdetünk meg, amelyekre előre kell jelentkezni, felkészülni.

nagybanya.ro