Budapest - Az Együtt-PM szövetség szerint a többgyermekes családokban 2010 óta nem csökkent, hanem nőtt a szegénység mértéke, a gyermekvállalás Magyarországon a legfőbb szegénységi kockázattá vált - közölte a választási szövetség kedden a Fidesz szóvivőjének szavaira reagálva.

Selmeczi Gabriella, a kormánypárt szóvivője sajtótájékoztatón azt mondta, a Fidesz támogatja a családi adókedvezmény kiszélesítésének tervét. Ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy a kabinet szerdai ülésén tárgyal a demográfiai programról, amelynek részeként bővülhet az adókedvezményt igénybe vevők köre.

Felidézte: a családi adórendszert Európa egyik legalacsonyabb adókulcsával kombinálva vezette be a kormány, mégpedig azért, mert egyértelmű volt, hogy a 2010-ig működő, a Gyurcsány-Bajnai-kormányok által megalkotott adórendszer megbukott. Utóbbi ugyanis nem támogatta sem a munkát, sem pedig a gyermeknevelést - mondta Selmeczi Gabriella.

Az Együtt-PM szövetség közleménye szerint Selmeczi Gabriella "győzelmi szólamaival" ellentétben, az "Orbán-uralom" nem a magyar családok, hanem a gazdagok pártján áll. A "rezsim" olyan igazságtalan egykulcsos adórendszert vezetett be, amely a szegényektől elvesz, és csak a gazdagoknak kedvez - írták. A többgyermekes családokban 2010 óta nem csökkent, hanem nőtt a szegénység mértéke, a gyermekvállalás Magyarországon a legfőbb szegénységi kockázattá vált - tették hozzá.

Az Együtt-PM választási szövetség le fogja váltani a "kártékony Orbán-Simicska rezsimet", és olyan adórendszert fog bevezetni, amely visszaállítja az elmúlt években felszámolt társadalmi szolidaritást, és a törekvő, nem pedig a törtető emberek boldogulását biztosítja - áll a közleményben.