Teherán a világ összes országának küldött meghívót, de a Mehr iráni hírügynökség keddi jelentése szerint az augusztus 4-ei ünnepségen csak 13 ország vezetője lesz jelen.
 

Tizenhárom állam- és kormányfő fogadta el a meghívást Haszan Róháni megválasztott iráni elnök beiktatására, de nincs köztük egyetlen nyugati ország vezetője sem.

Teherán a világ összes országának küldött meghívót, de a Mehr iráni hírügynökség keddi jelentése szerint az augusztus 4-ei ünnepségen csak 13 ország vezetője lesz jelen, és nincs köztük egyetlen nyugati ország vezetője sem. Az ünnepségen részt vesz többek között Örményország, Afganisztán, Guinea-Bissau, Libanon, Kazahsztán, Pakisztán, Tádzsikisztán és Togo államfője, valamint Szváziföld és Szíria miniszterelnöke. Elfogadta a meghívást emellett Azerbajdzsán, Algéria, Észak-Korea, a Kongói Köztársaság parlamentjének elnöke, és hat külügyminiszter is jelezte részvételét.

A mérsékelt politikusok közé tartozó Róháni elsöprő győzelmet aratott konzervatív vetélytársai fölött a június 14-ei elnökválasztásokon. Róháni a kampányban azt ígérte, nyitottabb lesz az atomprogramról folytatott tárgyalásokon, ugyanakkor osztja azt az álláspontot, hogy Iránnak nem szabad leállítania az urándúsítást. Hiszi, hogy lehetséges elérni egy olyan megállapodást a nyugati országokkal, amely alapján az iszlám köztársaság folytathatja az urándúsítást úgy, hogy a nyugatiak aggodalmait is sikerül eloszlatni.