Fürjes Balázs elmondta, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem főépülete 2014 tavaszára készül el.

M1 - Fürjes Balázs, a kiemelt beruházások kormánybiztosa az M1 Ma reggel című műsorában elmondta: a Campus főépülete 2014 tavaszára készül el, és ez lesz a Nemzeti Közszolgálati Egyetem főépülete. A Ludovika 150 éves épületében XXI. századi megoldásokkal készül többek között a modern egyetemi könyvtár is - mondta. Hozzátette: jelenleg az épület szerkezetének megerősítése zajlik, valamint restaurálási, műemlék-helyreállítási és gépészeti munkákat folytatnak.

A felújítási munkák csaknem huszonötmilliárd forintba kerülnek, ennek nyolcvan százaléka európai uniós pénzből valósulhat meg. A kormánybiztos elmondta, hogy az épület eredendően felsőoktatási épület volt, a Magyar Királyi Katonai Akadémiának adott otthont. A létesítmény most is egy olyan egyetem épülete lesz, amely részben a honvédtisztek, a rendőrtisztek, a közigazgatási szakemberek, köztisztviselők képzésének ad helyet.

Fürjes Balázs megjegyezte, az épületet az eredeti állapotában újítják fel, de emellett radikális átalakítások is lesznek: modern oktatótermek, egyetemi könyvtárt hoznak benne létre. Kijelentette, a Ludovika Campus több lesz, mint egyetem, a nyolcadik kerülettel egy egész városrész újul meg. A közbiztonság ugrásszerűen javul majd a rendőrtisztek állandó jelenléte miatt, valamint bővül a józsefvárosiak szabadidő és sportolási lehetősége is, hiszen lesz sportcsarnok, tanuszoda, a közpark pedig nyitva áll mindenki számára.