Hosszú éveken át tartó gazdasági, politikai és banki karrierjét követően Kasza József, a Vajdasági Magyar Szövetség egykori elnöke most az újságírás területén folytatja, kinevezték ugyanis a szabadkai Subotičke novine fő- és felelős szerkesztőjévé.

Kasza néhány hónappal ezelőtt vált a lap igazgatójává, most pedig a Subotičke novine alapítóinak közgyűlése döntött főszerkesztői kinevezéséről, miután Savo Duvnjak, a korábbi fő- és felelős szerkesztő benyújtotta lemondását – tudósít a Tanjug.

A Subotičke novine saját honlapján közölte azt is, hogy Nada Hamirc és Slobodan Đurikin, a lap szerkesztőségének tagjai lesznek ezután a főszerkesztő helyettesei.

Emlékeztetjük olvasóinkat: Kasza József a múlt év végén az Agrobank-ügy kapcsán került a figyelem középpontjába. Kaszát mint a bank szabadkai részlegének korábbi vezetőjét letartóztatták ugyan, de a vádiratban nem szerepel a neve. Vele egyidejűleg tartóztatták le Peđa Mališanovićot is, az Azotara, az Azohem és a Mala Bosna vállalatok tulajdonosát is.