A Fidesz szerint a baloldal kormányzása alatt mélyült a gyermekszegénység.

MTI - Selmeczi Gabriella, a kormánypárt szóvivője ezt arra válaszul mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, hogy korábban Szűcs Erika, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa arról beszélt: pártja kormányra kerülve kiszámíthatóbb, emberségesebb és a gyermekek szükségleteire építő családtámogatási rendszert vezetne be.

A baloldal nyolc évi kormányzása alatt nemcsak hogy nem segítette a gyermeket nevelő családok helyzetét, hanem mélyítette a gyermekszegénységet - reagált Szűcs Erika szavaira Selmeczi Gabriella.

Mint mondta, 2010 előtt a baloldali kabinetek magas rezsiköltségekkel sújtották a gyermeket nevelőket, ráadásul nőtt a munkanélküliség, magasak voltak az adók, és devizacsapdába "kergették" a családok többségét.

Ezzel szemben ma csökkennek a rezsidíjak, a gyermekes családokat pedig jelentős adókedvezmény, szociális gyermekétkeztetés és üdültetés, ösztöndíjak, ingyenes tankönyvek, valamint foglalkoztatási és otthonteremtési programok segítik - közölte a Fidesz szóvivője.

Selmeczi Gabriella sajtótájékoztatóján arról is beszélt - hivatkozva az Eurostat szerdai jelentésére -, hogy az európai munkaügyi adatokat nézve különösen biztató az a teljesítmény, hogy Magyarországon a 2010-es kormányváltás óta nő a foglalkoztatottak száma.

Az Európai Unió munkanélküliségi adatai alapján kijelenthető, hogy Magyarország jobban teljesít a foglalkoztatásban, mint sok más európai állam - mondta, hozzáfűzve, hogy a kontinensen magas és stagnál a munkanélküliség mértéke.