Olvasztó Imre már egy hete eldobta az életét, aminek titkát nagy igyekezettel próbálják megfejteni barátai és kollégái. Ám a kérdőjelek csak szaporodnak az Indul a bakterház egykori gyermekszínészének tragédiájáról.

Veresegyháza gyászolja Olvasztó Imrét, az ország Bendegúzát. Mint arról a Bors beszámolt: a családapa felakasztotta magát Fót és Csomád között. Szombati halála óta sokan felidézték, milyen volt, amikor mosolyogva odaintett, nem akarják elhinni, hogy öngyilkos lett.
– Mindig csinált valamit, folyton tett-vett a ház körül. Fontos volt neki a ház, csodálkoztunk, amikor árulni kezdték – mondta a Borsnak egy helybéli. Sokan kíváncsiak, mi történt, nem értik, mitől keseredett neki.

– A halála előtt napokkal beszélgettem vele, jókedvű volt. Ezért is döbbentett meg, ami történt. Szeretnénk tudni az okát, hiszen itt élt, jó viszonyban voltunk. Nem tudjuk, a temetésén ott lehetünk-e – tanakodott az egyik utcabeli nő. A szertartásról ugyanis titkolózik a család. Nem tudni, miért, ahogy azt sem, valóban felesége elvesztése miatt fordult-e maga ellen az egykori gyerekszínész.
De a szomszédok szerint Imre özvegye bezárkózott. Az udvaron vannak Imre kisfiának, Bendegúznak a játékai, de apja halála óta nem játszott velük. Imre munkahelyén, a nyomdában mintha visszavárnák ôt: üresen hagyták az asztalát, csak egy gyászkeretes kép áll rajta. Munkatársai úgy dolgoznak, mintha köztük lenne. Kegyeleti okok miatt nem nyilatkoztak.
– Imre hosszú ideje a cég megbecsült és szeretett munkatársa volt, kitűnő munkaerőt és jó barátot veszítettünk – áll közleményükben. Információnk szerint Imre holttestét felboncolták, bár az is a nyitott kérdések sorát szaporítja egyelőre, hogy mit állapítottak meg. Az ügyet továbbra is közigazgatási eljárásban vizsgálja a rendőrség.