A rendőrség 350 méteres sugarú körben elkezdte kiüríteni az épületeket a fővárosi I. kerületi Pala utca környékén szerda délelőtt, miután előző este egy 50 kilogrammos, második világháborús légibombát találtak egy műemlék épület udvarán kertépítés közben
 

MTI - A lakókat a várfal és a Duna, valamint a Clark Ádám tér és Corvin tér közötti szakaszról telepítik ki. A környéken két szállodát, a Francia Intézetet és egy művelődési házat is kiürítenek, de a szállodahajókat is el kell hagyniuk az ott tartózkodóknak.

A rendőrség a lezárt körzetben házról házra járva kéri meg a lakókat, hogy ideiglenesen hagyják el otthonaikat. Az érintett területen élőket, amennyiben igénylik,  az Attila úti Petőfi Sándor Gimnáziumban helyezik el. Ha az iskola megtelik, akkor a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumot is megnyitják a kiköltöztetett lakók előtt.

Az Országos Mentőszolgálat a fekvőbetegeket, illetve a mozgáskorlátozottakat elszállítja otthonaikból.

A kiürítés mintegy 80 házat, 1500-1600 embert érint az előzetes becslések szerint.

A környéket csak a kiürítés után zárják le a járműforgalom és a BKK járművei elől. A közlekedési központ szerint egyelőre nem okozott fennakadást, ugyanakkor 10 órától a 19-es és 41-es villamosok, illetve a 86-os buszok a Halász utcai megállóban nem állnak meg. Illetve a 16-os autóbusz a Donáti utca megállónál nem áll meg.