Kaposvár - Hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat Kaposvári Nyomozó Ügyészség egy főtörzsőrmester és egy őrmester ellen, akik a Siófoki Rendőrkapitányság hivatásos állományú rendőreként teljesítettek szolgálatot - tájékoztatta Horváth Szilárd főügyész pénteken az MTI-t.

A rendőröknek több alkalommal is intézkedniük kellett a sértettel és anyjával szemben, akik italozó életmódot folytattak, és többször veszekedtek egymással. A vádlott rendőrök a gyakori intézkedési kötelezettség miatt nehezteltek a sértettre.

Március 12-én járőrszolgálat közben az ügyelet utasítására a sértett házához mentek. A ház udvarán okmányainak átadására szólították fel az ittas férfit, ő azt mondta, nincsenek iratai. Emiatt az elsőrendű vádlott indulatosan, trágár szavakkal felelősségre vonta, majd gyomron ütötte. A sértett a földre rogyott, és amikor felállt, a másodrendű vádlott is gyomron ütötte.

Ezek után a sértett bement a házba az okmányaiért, az elsőrendű vádlott követte, majd kirángatta az udvarra úgy, hogy a férfi újra a földre esett. Ekkor a rendőr olyan erővel rúgta meg a férfi oldalát, hogy az vesesérüléseket szenvedett, közvetlen életveszélybe került. Életét a szakszerű orvosi ellátás mentette meg, de bal veséjét el kellett távolítani.

A Kaposvári Nyomozó Ügyészség indítványozta, hogy a vádlottak börtönben végrehajtandó szabadságvesztést kapjanak.