Július 7-én, vasárnap a Szolyvai járásban hetedik alkalommal rendezték meg az Életerő a Kárpátok forrásaiban elnevezésű fesztivált.

Az ünnepségen Olekszandr Ledida, a Kárpátalja Megyei Állami Közigazgatási Hivatal elnöke, helyettesei, Ihor Szviscso és Ivan Kacsur, valamint Ivan Drohobeckij, a Szolyvai járás vezetője, illetve számos vendég, a helyi lakosok és turisták vettek részt.

Az eseményen meg lehetett ismerkedni az ásványvizek ízvilágával és gyógyászati hatásaival.

„Biztosan állíthatjuk, hogy a Kárpátokban csörgedező ásványvizek egyedülállóak. Évente több ezer turista látogat el hozzánk pihenés és gyógyulás céljából. A szolyvai, és összességében a kárpátaljai ásványvizek megyénk védjegyei. Az infrastruktúra, a szanatóriumok és egészségügyi központok fejlesztésén dolgoztunk eddig és fogunk dolgozni a jövőben is, ami nagy erőfeszítést igényel" – mondta Olekszandr Ledida.

Ledida az üdülő-, idegenforgalmi és rekreációs ágazatok fejlesztéséért oklevéllel tüntette ki Vladiszlav Beziket, a Kvele Poljana Hotel vezetőjét, Olekszandr Kondort, a Szonjacsne Zakarpattya Szanatórium leányvállalatának gasztroenterológusát, Vaszil Miskót, a Rejkarc Poljana Hotel vezetőjét.

A trubyna.org.ua nyomán
Forrás:
Kárpátalja Ma