Az adai községi képviselő-testület ma délben a helyi Park Hotelban megtartott díszülésével véget ért a község napja alkalmából szervezett rendezvénysorozat. Az ünnepségen átadták a község nyilvános elismeréseit is.

A díszülés kezdetén a Musica Humana Kamarakórus által előadott himnuszok után előbb Búcsú Attila, a községi képviselő-testület elnöke, majd Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket. A legfontosabb eredmények összegzését követőn bejelentette, az önkormányzat rövidesen meghirdeti követelményrendszerét a jogi személyek támogatása ügyében. Ez a helyi munkaerő cégenkénti mind nagyobb százalékban való alkalmazásán alapul, valamint a foglalkoztatottak kizsákmányolásának és a feketemunkának a visszaszorítását szorgalmazza.

Az ünnepség folytatásában átadták a község nyilvános elismeréseit. Fennállásának húszéves jubileuma alkalmából a Musica Humana Kamarakórust díszoklevéllel, Kuzma Józsefet, az Integrál Pedagógusegyesület alapítóját pedig érdeméremmel tüntették ki. Dicséretben részesült továbbá Božić Boglárka kézilabdaedző, Peckó Egon ifjúsági aktivista, Polyák János kántorénekgyűjtő, Varga Imola népzeneoktató, dr. Csehpál Pál szakmunkás, Nenad Vukojević labdarúgóedző és a Midnight Táncklub is. Sokéves társadalmi és közéleti munkásságának elismeréseként a község polgármestere posztumusz polgármesteri köszönőlevelet adományozott a közelmúltban elhunyt dr. Rusák József állatorvosnak, akinek nevében leánya, Rusák Hajnalka vette át az elismerést.

H. G. (vajdasag.ma)