A Nigériai Labdarúgó Szövetség felfüggesztett négy helyi csapatot, két, enyhén szólva is gyanús meccs miatt. Ha Magyarországon bundabotrány van, akkor a majdnem nyolcvan gólos futballmeccsre mi a legtalálóbb kifejezés?

A nigériai harmadosztályban a Plateau United Feeders 79-0-ra verte az Akurba FC-t, a Police Machine FC pedig 67-0-ra győzött a Babayaro FC ellen. Mivel ennyi gól inkább kosármeccseken szokott lenni, a két eredmény a helyi labdarúgó szövetség figyelmét is felkeltette.
A Plateau United és a Police Machine is a másodosztályba való feljutásért harcolt, feljutásuk a jobb gólkülönbségen múlt volna, ez gyakorlatilag meg is magyarázza a több, mint szokatlan eredményeket. Mike Umeh, a versenybizottság elnöke elfogadhatatlannak minősítette a történteket, azt ígérte, a vizsgálat után minden érintett keményen felelni fog.

A Plateau United az első félidőben megállt hétnél, a másodikban viszont 72-t vágott ellenfelének, ami azt jelenti, hogy 40 másodpercenként találtak be.
Afrikában nem ez az első ilyen eset. 2007-ben az FC Naniának és a Great Marinersnek volt esélye feljutni a ghánai első osztályba, ott is a jobb gólarány döntött. Előbbi végül 31-0-ra, utóbbi csak 28-0-ra nyert. Beszámolók szerint az ellenfelek a középkezdések után csak a saját kapujuk felé rugdosták a labdát.