Először egyesül 20,3 megapixeles optikai teljesítmény az Android előnyeivel a Galaxy NX egyetlen, kompakt házában.

MTI - 3G/4G LTE támogatásának köszönhetően felhasználói bárhol, bármikor megoszthatják ismerőseikkel a profi minőségben készült képeket. Az újdonság Photo Suggest funkciója helyspecifikus ajánlásokat nyújt a népszerű fotós helyszínekről – a világszerte más fotósok képein alapuló adatbázissal dolgozva. A Story Album segítségével pedig olyan digitális fotóalbumok hozhatók létre az átformált, átméretezett fényképekből, amelyek más eszközökkel is megoszthatók.

20,3 megapixeles, APS-C méretű szenzorával kiváló minőségű képeket lehet készíteni, a színek életszerűek, a fotók pedig élesek, elevenek és tiszták, bármilyenek legyenek is a fényviszonyok. A DRIMe IV Image Signal Processer képalkotó motorja továbblépést jelent a sebesség és a minőségi fotókészítés területén, jobb színreprodukciót és hatékonyabb zajcsökkentést tesz lehetővé.

A Hybrid Auto Focus rendszer gyors és pontos fázis- és kontrasztérzékelést biztosít, miközben az 1/6000 másodperces maximális záridő, valamint a 8,6 fps sebességű sorozatfelvétel garantálja, hogy a felhasználók egyetlen fontos pillanatról sem maradnak le.

És ez az egész Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszeren fut, a Google Play valamennyi alkalmazása elérhető általa. Magyarországon várhatóan 2013 augusztusától lesz elérhető.