Rudolfon látszik, hogy küzd a formahanyatlás ellen, Juhász kezd formába lendülni, míg Böde kezdő lesz Kuvait ellen – árulta el Egervári Sándor a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában.
A törökországi vb-selejtezőn gólt szerző, tavasszal is gólerős Böde Kuvait ellen már a kezdőbe kerülhet
(Fotó: NS-archív, Szabó Miklós)



Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya volt a Sport TV Harmadik Félidő című műsorának egyik vendége, beszélt a Kuvait elleni mérkőzésről és a magyar bajnokságban játszó válogatott játékosok formájáról. Rudolf Gergely nem került be a Kuvait ellen készülő keretbe.

„Két évvel ezelőtt, megkockáztatom, Rudolf Gergő volt a válogatott legjobb formában lévő csatára. Sajnos, annak ellenére, hogy látszik rajta, szeretné kikaparni magát ebből a helyzetből, hogy komoly formahanyatláson megy keresztül, nem sikerül neki – árulta el az okokat a kapitány, aki azért bízik játékosában. – Nagyon remélem, hogy Rudolf Gergő ősszel utoléri magát, és válogatott szintű teljesítményével a segítségünkre lesz.” 

Juhász Roland azonban újra élvezi a kapitány bizalmát, és ismét meghívót kapott a nemzeti csapatba.

„Játszott az elmúlt években lényegesen jobb állapotban, de folyamatosan nyomon követhető, hogy lép előre” – indokolta a kapitány, miért került újra keretbe a védő, aki 2013-ban még nem játszott a válogatottban, de a Videotonban alapemberré vált. 

Böde Dániel viszont remekel, második lett a góllövőlistán, és a hétvégén is két találatot szerzett. Egervári Sándor is meg van elégedve a játékossal. „Örömteli a Dani fejlődése, tulajdonképpen a honi bajnokság róla szólt a Ferencvárost illetően. A válogatottban nem csak gólt szerzett, de számíthatunk is rá a jövőben, és egyre nagyobb versenyre készteti a válogatottban lévő csatárokat – fejezte ki elégedettségét Egervári Sándor, aki Petur András kérdésére elárulta azt is, hogy olyan komoly szerep vár a csatárra Kuvait ellen, amilyenben eddig még nem volt része válogatott szerelésében. – A kezdőbe szeretném rakni.”

A Kuvait elleni összecsapásról elárulta, nehéz volt csapatot találni, de nagy öröm, hogy ki tudták használni ezt az UEFA-napot. Nagy előnye Kuvaitnak, hogy a mostani nyári mérkőzés után a következő télen vagy két év múlva – amikor nehéz ellenfelet és alkalmas helyszínt találni –, lehet velük egy visszavágót játszani.

http://www.nemzetisport.hu