A gyönyörű hajkorona magabiztossá teszi viselőjét, akár nő,
akár férfi az illető. Ezért nem csoda, ha sok mindent hajlandóak vagyunk
megtenni azért, hogy hajunk a lehető legegészségesebbnek látszódjon: többféle sampont
és balzsamot kipróbálunk, hajpakolást használunk, természetes anyagokat hívunk
segítségül a hajápoláshoz.
A gyors zsírosodáson és a korpásodáson kívül van még egy
hajprobléma, amely sokak életét megkeseríti. Ha fésülködés vagy hajmosás után
egy nagy csomó haj marad a kefében vagy a lefolyóban, kénytelenek vagyunk
szembesülni azzal, hogy hullik a hajunk. A hajhullás hátterében komoly
egészségügyi problémák is állhatnak, például cukorbetegség,
pajzsmirigy-túlműködés vagy -alulműködés, illetve egy gócként működő,
kezeletlen szuvas fog. Ezért, ha a hajhullás csökkentése érdekében alkalmazott
kezelések nem járnak eredménnyel, fontos kivizsgáltatnod magad. De először
azért érdemes néhány házi praktikával kísérletezned.
Moss hajat tojássárgájával. Keverj el egy sárgáját langyos
vízben, és úgy kend fel a fejedre. Alaposan masszírozd be, ezzel a fejből
vérkeringését is serkented, amely jótékonyan hat a hajhagymákra. Amikor
megtörlöd a hajad, ügyelj rá, hogy ne dörzsöld erősen a törölközővel, és meleg
időben inkább hagyd a szabad levegőn megszáradni, ne használd a hajszárítót,
vagy legalábbis ne a legmelegebb fokozaton.
Az utolsó hajöblítést végezd ecetes vízzel. Egy tálat tölts
tele langyos vízzel, és tegyél bele egy evőkanál ecetet vagy almaecetet, és
ebben áztasd a hajad.
Készíts gyógyteát körömvirág, bojtorján, gólyaorr és ragadós
galaj keverékéből, és két hónapig kúraszerűen fogyaszd. Egy kis szünetet
követően a kúra megismételhető. Ez a teakeverék megerősíti a hajhagymákat, és
elősegíti a haj újbóli kinövését. A körömvirághoz zsurlót és cickafarkot is
keverhetsz. A leforrázott gyógynövényekből készült, leszűrt teából minden
étkezés után fogyassz egy csészényit.
Szárított diólevelet forrázd le, öntsd egy tálba, és ha
kellemes hőmérsékletűre hűlt, áztasd benne a hajadat. Közben masszírozhatod is
a fejbőrt.
Forrás: turmixvilag.hu
0 Megjegyzések