Több százezer eurót sajtolt ki bájai segítségével egy bécsi ügyvédből egy szlovák prostituált, különféle ürügyekkel. Az ügyvéd ráadásul ügyfelei pénzét költötte a nőre, és egyebekre.

A szlovák nő fiktív pozsonyi ingatlanprojektre kért pénzt a bécsi ügyvédtől. Miután rádöbbent, hogy többszörösen átverték - miközben ügyfelei pénzét költötte el - saját magát jelentette fel a rendőrségen. Hiszékenysége legsúlyosabb következménye, hogy a bíróság 4 év börtönre ítélte. "Abszolút idióta vagyok" - mondta az ügyvéd az APA hírügynökségnek.

A 43 éves jogász ráadásul ingatlanjog-specialista. Saját bevallása szerint a nő vonzerejének hatására ennek ellenére 700 ezer eurót "fektetett" a nő fiktív ingatlanprojektjére. Összesen mintegy kétmillió eurónyi pénzt vert el ügyfelei reábízott pénzéből - adta hírül a Bumm.sk.

Az ügyvéd elmondása szerint 2012 nem az ő éve volt életvitele többet emésztette fel, mint amennyi bevétel volt. A kiadásait így az ügyfelei által rábízott pénzekből fedezte. De nem is ez az eset vágta padlóra, hanem egy másik: feketén 1,5 millió fontot akart vásárolni 1,1 millió euróért Frankfurtban, koffercsere révén, egy ismeretlen férfitől. A bőröndök kicserélését követően észrevette: a másfél millió font helyett csak egy bőröndnyi értéktelen papírral lett gazdagabb.

Bécsbe visszatérve felkereste egy büntetőjogra specializálodott kollégáját, és az ő kíséretében ment el feladni magát a rendőrségre. Egyúttal kilépett az ügyvédi kamarából, és megszakította kapcsolatát a szlovák prostituálttal.

Jövőjét illetően az ex-ügyvéd úgy véli, börtönbüntetésének letöltését követően tanácsadóként dolgozhat majd azokon a területeken, amelyeket tapasztalatainak köszönhetően most már jól ismer. 

Forrás: borsonline.hu