Megkezdik a szúnyogok irtását a fővárosban május 8-a és 10-e között. A turisták által látogatott balatoni helyeken 300 millió forint jut rá, de hogy az ország többi részén meddig tart a szúnyog-invázió, még rejtély.

Május 8-a és 10-e között megkezdik a szúnyogok irtását a fővárosban. Az időjárási körülmények függvényében a légi irtás este 6 órától napnyugtáig, a földi irtás este 10 órától hajnali 3 óráig tart. Az elmúlt hetek időjárása és a Duna vízállása miatt jelenleg nem ajánlott a szúnyoglárvák biológiai módszerrel történő irtása. Az irtás elrendelése és a területek kijelölése minden esetben rovartani szakértő irányításával történik. A nyár folyamán további 2-8 alkalommal irtanak majd. A következő szúnyogirtásra a tervek szerint május 20-án kerül sor - tudta meg a HavariaPress. 

Mindazonáltal, egy évtizede nem volt annyi szúnyog, mint amennyit a sok eső és a korán jött meleg hozott ezekben a hetekben - írta a Blikk. A lap szerdai számában Sáringer-Kenyeres Tamás, a szúnyogok kutatásával foglalkozó szakértői csoport szakmérnöke elmondta: a Balaton partján már irtanák a vérszívókat, de a szeles időjárás miatt eddig nem szállhattak fel a gépek. 

Tájékoztatása szerint a turisták által látogatott helyeken 300 millió forint jut az idén szúnyogirtásra. De hogy az ország többi részén meddig tarthat még a vérszívók inváziója, az egyelőre rejtély - fejtette ki.

Forrás: eletmod.hu