A Videoton labdarúgócsapatának tagjai az ausztriai edzőtáborban követték az Európa-liga selejtezőjének sorsolását. A montenegrói Mladoszt Podgoricáról a következőt nyilatkozta José Gomes vezetőedző, Nikolics Nemanja és Torghelle Sándor a vidi.hu-nak:

„Úgy készülünk a montenegrói csapat ellen, mintha a világ legjobb együttese lenne az ellenfelünk. A podgoricai csapat részletes feltérképezését most kezdjük el, hiszen most vált ismertté, hogy ellenük kezdjük az Európa-ligát" – nyilatkozta a sorsolást követően José Gomes, a Videoton vezetőedzője.
„Nem sokat tudok mondani erről a montenegrói csapatról, az azonban számunkra mindenképp jó hír, hogy viszonylag közeli együttest kaptunk – mondta Nikolics Nemanja. – Ahogy hallom, egyelőre még nem dőlt el biztosan, hogy idegenben, vagy otthon kezdjük a párharcot, azonban úgy gondolom, mindegy is ez, hiszen ha tovább akarunk jutni, akkor nem számít, ki az ellenfelünk és hol kezdünk ellene, mindenképp nyernünk kell.”
„Abból a szempontból nem örülök annak, hogy montenegrói csapatot kaptunk, hogy rájuk nagyon kemény, erőszakos játékstílus jellemző. Ugyanakkor Nikónak igaza van abban, hogy nem az ellenféllel, hanem magunkkal kell törődnünk, hiszen a célunk, hogy továbbjussunk, legyen bárki is az ellenfelünk” – tette hozzá Torghelle Sándor.
Marco Rossi, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd vezetőedzője egyelőre nem sokat tud a Cselik Niksicsről, amellyel a kispestiek a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 1. fordulójában találkoznak. Az olasz tréner ugyanakkor bízik a továbbjutásban.
„Igazából nem tudunk semmit az ellenfelünkről. A következő napok feladata lesz, hogy minden lehetséges információt begyűjtsünk a Cselik Niksicsről. Azt már tudjuk, hogy tavaly az ukrán Metalurh Doneck ellen búcsúzott a kupából. Azt elmondhatjuk, hogy a lehetőségek közül nem a leggyengébb csapatot kaptuk. Soha nem könnyű játszani egy szerb vagy montenegrói mentalitású együttes ellen" – nyilatkozta a honvedfc.hu-nak Marco Rossi.

„Igazából nem lehet megmondani, hogy melyik a jobb. Ez a sorsolás jó is lehet, hiszen nem verhetetlen az ellenfelünk. Ha száz százalékot tudunk játszani, akkor képesek vagyunk arra, hogy megverjük őket, és akkor teljesen mindegy, hol kezdünk. Tavaly például idegenben kezdtünk, és jó eredményt értünk el Oroszországban az Anzsi ellen, hiszen egygólos hátrányból fogadtuk őket. A visszavágó aztán mégsem úgy sikerült, ahogy gondoltuk, mert kikaptunk négy nullra" – tette hozzá az olasz tréner.

A Győri ETO vezetőedzője, Pintér Attila csapata hivatalos honlapjának, az eto.hu-nak nyilatkozott a mai BL-sorsolás kapcsán, melyen együttese Paulo Sousa alakulatát, az izraeli Maccabi Tel-Avivot kapta ellenfélül.  
„A BL nem kívánságműsor, akit kisorsolnak mellénk, azt az ellenfelet kell minél jobban és gyorsabban feltérképeznünk, hogy két meccs alatt kiharcolhassuk a továbbjutást. Tudjuk, hogy a Maccabi jó csapat, huszonöt győzelme, öt döntetlenje és hat veresége volt az izraeli bajnokságban, amelyet tizenhárom pontos előnnyel nyert meg. Azt is tudjuk, hogy öt külföldi labdarúgó szerepelt náluk. Paulo Sousa érkeztével biztosan változni fog a keretük és a játékfelfogásuk is. Nagyon masszív gárda, amely játssza a futballt” – nyilatkozta az eto.hu-nak a győriek mestere.
Pintér Attila hangsúlyozta, nehezíti a felkészülést, hogy az új edző érkezésével változhat a vetélytárs stílusa, és mivel addig az izraeli csapat nem vív tétmeccset, nem lehet tudni, hogy pontosan mire számíthatnak.
„Az biztos, hogy a Maccabi minden ellenfelére rá akarja erőltetni az akaratát, pláne hazai pályán, és minden meccsét tizenhatezer ember előtt játssza egy nagyon jó hangulatú pályán” – tette hozzá a szakember, aki azt is kiemelte, hogy nem lehet más céljuk, csak a továbbjutás.
A Debrecen kemény ellenfelet kapott a második selejtezőkörre a labdarúgó Európa-liga hétfői sorolásán: a hajdúságiak a Kovács Pétert is foglalkoztató Strömsgodsettel találkoznak. A norvég együttes jelenleg vezeti az északiak pontvadászatát – a drammeni csapat mellett bemutatjuk a többi magyar csapat El-ellenfelét is!
A Debrecen ellenfele, a 106 éves múltra visszatekintő Strömsgodset egyáltalán nem ígérkezik könnyű ellenfélnek, hiszen legutóbb a második helyen végzett a norvég pontvadászatban, jelenleg pedig 13 forduló után két ponttal vezet a címvédő Rosenborg előtt a 2013-as bajnokságban.

Az egyszeres bajnok (1970) együttest Ronny Deila személyében 2008 óta fiatal edző irányítja, akivel évről évre javul a teljesítményük. Miután megnyerték a Norvég Kupát, 2011-ben kiléphettek a nemzetközi porondra is, ám nem volt szerencséjük, az Atlético Madriddal szemben nem volt esélyük (összesítésben 1–4) a továbbjutásra.

A Godset játékosai között természetesen első helyen kell említeni Kovács Pétert, és nem csak azért, mert magyar létére hatalmas elismerésnek örvend a városban (korábban 2006 és 2007 között játszott a klubban, tavaly tért vissza), hanem mert a tavalyi idényben ő lett a gólkirály.
Érdekesség, hogy a 35 éves magyar támadón kívül csak ghánai légiósa van az együttesnek, összesen négy, s közülük az édesanyja révén félig norvég kapus, Adam(bathia) Larsen Kwarasey alapembernek számít. A klub jó kapcsolatokat ápol a Manchester Cityvel, két futballistája is az angoloktól szerepel kölcsönben. A norvég csapatokra szinte általánosan jellemző, hogy a 4–3–3-as felállást alkalmazzák, Kovács pedig centerként – nemcsak a góljai miatt – az egyik leghatékonyabb fegyver az országban.
A drammeni együttesben különösen a védelem teljesít kiemelkedően: az eddigi 13 bajnokin mindössze kilencszer vették be Larsen Kwarasey hálóját, míg a hátsó alakzatban két védőnek, az egyaránt 24 éves Kim André Madsennek és a németországi születésű Lars Christopher Vilsviknek nagy az elismertsége – ők ketten 1970 óta a Strömsgodset első játékosai, akik eljutottak a norvég válogatottságig. 

A norvég éllovas különösen hazai pályán veszélyes, legutóbb a 2011-es évadban kapott ki otthon a bajnokságban, akkor is csak egyszer. A klub felemelkedése a szinte bevehetetlen Marienlyst Stadion átalakításának is köszönhető, amelyet 2007 óta mesterséges fű borít.
A játékoskeret értéke a transfermarkt.de becslése alapján: 13 150 000 euró