Nagy az érdeklődés a június elején indított MNB Növekedési Hitelprogram iránt. A legfeljebb 2,5 százalékos kamat miatt sok vállalkozás most tervezi az eddig elhalasztott beruházásokat.
A bankoktól kapott információk szerint nagy az érdeklődés a június elején indított MNB Növekedési Hitelprogram iránt.

MTI - Huszár Róbert, a K&H Bank divízióvezetője szerint június végén, július elején várható majd a legnagyobb roham. Június vége felé várják, hogy új beruházások esetén összeállításra kerülnek a hiteligénylések, s arra készülnek, hogy azokat rohammunkában kell feldolgozniuk.

Az MKB Banknál is azt tapasztalták, hogy most többen is gondolkodnak fejlesztésben azok közül, akik korábban a magas kamatok miatt nem mertek belevágni, mondta Szabó Balázs, a bank kisvállalkozásokért felelős ügyvezető igazgatója. A négy és fél százaléknyi kamatkülönbözet már elég jelentős lehet, egy nagyobb beruházásnál eldöntheti, hogy érdemes-e a beruházásba belekezdeni, mondta Szabó Balázs.

Az OTP-nél is több százan érdeklődtek. Az első szerződéseket már megkötötték, de pénzt még nem folyósítottak. Gyuris Dániel vezérigazgató-helyettes is azt mondta: a vártnál többen kérnek konkrét beruházásra kölcsönt. Hozzátette: több olyan vállalkozóról tudnak, aki előkészített hitelkérelmével megvárta a jegybanki hitelprogram hatályba lépését

Az MNB Növekedési Hitelprogramja egyelőre augusztus végéig tart, esetleges meghosszabbításáról a tapasztalatok alapján dönt majd a jegybank.