Minden eddiginél több programmal és több helyszínen várja a múzeumok éjszakáján a vendégeket Gödöllő, ahol ingyenesen igénybe vehető "alkalmi" buszjáratot is közlekedtetnek szombat délutántól hajnalig.
MTI - A valamennyi korosztály érdeklődését kielégítő programok egymást váltják a városi múzeumban, a könyvtárban, a GIM-házban, a helyi szállodában, a Szent István Egyetem (SZIE) könyvtárában, a Levendula Galériában és a régészeti látványraktárban - sorolta Péterfi Csaba, a gödöllői önkormányzat kommunikációs igazgatója. Az ünnepi események egyik központjában, a főtéren - kapcsolódva a városi tematikus évhez, a szecesszió évéhez - a Gödöllő Táncszínház előadásában táncbemutatóval kezdődik a rendezvényfüzér, majd zenés produkciók következnek. Fellép mások mellett a 2011-es gödöllői jazz fesztivál egyik díjazottja, a Pátkai RozinaTóth Mátyás Duó, akik szinte ráhangolják a közönséget az este fél tízre tervezett másfél órás interaktív audiovizuális fényjátékra.

A főtérnél lévő Erzsébet királyné szállodában szombaton éjfélig látogatható az Erzsébet királyné és a gasztronómia című kiállítás; itt a hölgyek magukra ölthetik a királyné ruhakölteményeinek rekonstrukcióit, sőt, le is fényképezkedhetnek bennük - magyarázta a kommunikációs igazgató. A városi múzeum programjai közül a Körösfői-Kriesch Aladár-emlékkiállítás, illetve a művész unokája, Körösfői László visszaemlékezése tartogat igazi csemegét az érdeklődőknek, akik az udvaron megnézhetik a Garabonciás Színtársulat előadásában Molnár Ferenc Liliom című művét is.

A gödöllői királyi váróban a cserkészettel kapcsolatos előadásokat és foglalkozásokat, a Művészetek Házában zenei, színházi és kézműves programokat tartanak, de kreatív mozgásműhely is szerepel a gazdag kínálatban. A GIM-házban a gyermekeknek kínálnak mesés szórakozást, a Levendula galériában szecessziós tárlat nyílik, a régészeti raktárbázison ókori kalandokban lehet részük a történelem kedvelőinek, a Szent István Egyetemre pedig többek között a könyvtári és egyetemi túrák, valamint a zenés irodalmi teaház miatt érdemes majd ellátogatni. A múzeumok éjszakájának gödöllői helyszínei között ingyenes buszjárat közlekedik - tette hozzá Péterfi Csaba.