A 43 éves M. Gábor megverte, majd megfürdette, aztán ágyukba tette élettársát, aki a verés miatt elhunty. A mentőket csak másnap értesítette a velük egy háztartásban élő férfi.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 43 éves férfi 2013. június 27-én késő délutántól kezdve egészen másnap hajnalig a Budapest XI. kerületben egy ismerősük lakásában, majd lakhelyükön olyan súlyosan bántalmazta 41 éves élettársát, hogy az asszony életét vesztette. A bűncselekményt követően a férfi megmosdatta, ágyba lefektette a sértettet, majd 2013. június 28-án elment otthonról - írja a Police.hu.

A velük egy háztartásban élő K. Ábrisnak azért kell felelnie, mert tudta, hogy a sértettel mi történik, látta állapotát, de nem nyújtott neki segítséget, csak másnap a halál beálltát követően hívta a mentőszolgálat munkatársait. A mentősök jelzése alapján a helyszínre elsőként érkező újbudai rendőrök a két férfit elfogták, akik elszámoltatásukkor beismerő vallomást tettek.

A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya folytatja le, M. Gábor vonatkozásában pedig előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Forrás: borsonline.hu