Az afrikaiak azt suttogták róla, hogy érti az állatok nyelvét. A francia fotósházaspár gyereke, Tippi Degré tényleg tudhat valamit, tíz évig élt, játszott együtt a vadállatokkal, de soha egyetlenegy sem harapta meg.

Tippi Degré Afrikában született, egy francia származású fotósházaspár szerelmének gyümölcseként, és ott is élt egészen tízéves koráig. A szőke lánykáról már totyogó pelenkás korában kiderült, hogy különleges kapcsolata van az állatokkal.
Tippi kétéves koráig óriási békákat és veszélyes kígyókat ölelgetett, később már szurikáták, rókák és gazellák voltak a barátai.
A vadállatok úgy tekintettek a kislányra, mint játszópajtásra
                                                                 Fotó:Profimedia
Ahogy cseperedett, egyre érdeklődőbb lett, hét ­éves kora körül már páviánok, párducok és oroszlánok voltak a legjobb barátai.
– Elképesztő az a kapcsolat, amit kialakított az állatokkal – mondja Tippiről az édesanyja, Sylvie azon a könyvbemutatón, ahol először találkozhatott a nagyközönség Tippi afrikai kalandjainak nyomtatott változatával, a By Book of Africa című, gyönyörű képekkel illusztrált könyvvel.
– Mintha tényleg beszélt volna hozzájuk. A fotókon szereplő állatok vadak, emberrel alig találkoztak. Ennek ellenére egyetlen vadállat sem viselkedett agresszíven Tippivel, sőt! A találkozásuk ­har­madik percében már boldogan játszottak együtt. Elképesztő volt látni anyaként és persze fotósként is. Büszke vagyok a lányomra, és hálát adok a sorsnak, hogy ilyen kalandokban lehetett részünk.