1992 óta először győzte le a gallokat Brazília válogatottja. A gól nélküli első félidő után a házigazda Brazília háromszor is megzörgette a Franciák hálóját.
Kapushibából rögtön vezetést szerezhetett volna Brazília a mérkőzés elején.  A Tottenham kapusa, Hugo Lloris hitte azt, hogy ki tudja cselezni a friss Barcelona igazolást, Neymart. A fiatal brazil jobbnak bizonyult a kapusnál, elvette tőle a labdát, de vesztére nem lőtte el kapásból azt, így ez a gólszerzési lehetőség elúszott a hazaiak számára. Ezt követően Oscar lövése kötött ki a lelátón. A vendégek első villanására a 15. percig kellett várnunk. Guilavogui fejese kerülte el a kaput. Brazil tüzijáték következett, először Neymar lőtte szét a sorfalat, majd Hulk bombázta a kapu fölé a labdát. Hiába volt sok lehetősége a hazaiaknak, mégis döntetlennel vonulhattak a rövid pihenőre.

A második félidőre újult erővel jöttek ki a csapatok, viszont a mérkőzést az első játékrészhez hasonlóan a hazaiak uralták. Hulk és Payet kísérlete még eredménytelen volt, Oscar már szerencsével járt. Az 54. percben Fred remek átadását követően a jobb alsó sarokba juttatta a labdát. Kicsivel később David Luiz majdnem öngólt szerzett, de Julio César résen volt.


A 84. percben Neymar remek átadását követően, a Lazio kiválósága Hernanes váltotta gólra a passzt, a labda a kapufa segítségével került a hálóba. A 92. percben Marcelót buktatták a tizenhatoson belül. A labda mögé Moura állt és higgadtan a bal alsóba lőtt. Ezzel állította be a 3:0-s végeredményt.
 
Brazília–Franciaország 3–0 (0–0)
G: Oscar (54.), Hernanes (84.), Lucas (93. – 11-esből)