Tovább csökkent a brazíliai tüntetések mérete vasárnap, az előző napokban megmozdult tömegeknél jóval kevesebben vonultak az utcára.

MTI - Az emberek a korrupció, a társadalmi visszásságok és más jelenségek, például a rossz minőségű közszolgáltatások és a kormányzati költekezés ellen tiltakozzanak.

Csütörtök éjjel még egymilliónyian tüntettek országszerte, de vasárnap Rio de Janeiróban már csak kétezer, Brazíliavárosban pedig csupán néhány száz felvonuló gyűlt össze. Az elmúlt két hétben minden nap tartottak tömegtüntetéseket, amelyeket - főleg eleinte - helyenként erőszak is tarkított. Dilma Rousseff köztársasági elnök pénteken személyesen fordult az ország népéhez, és beszédében keményebb fellépést ígért a leginkább kifogásolt jelenség, a korrupció ellen, továbbá kilátásba helyezte a tömegközlekedés, az oktatás, az egészségügy és más közszolgáltatások reformját.

Sok tüntető ezt követően úgy nyilatkozott, hogy mozgalmuk nem éri be az ígéretekkel, és a tüntetések addig folytatódnak, amíg a kormány valóban nem cselekszik.