Kósa Lajosnak köszönhetően Csütörtök délután átszállították az 512-es pályaszámú járművet az István úti telephelyről az Ispotály utcába, ahol leemelik a villamost a trélerről.
 

Amint arról már korábban beszámoltunk, szerda éjjel megérkezett Debrecenbe a második CAF-villamos is, amelyet ugyanarra az István úti telephelyre szállítottak, ahová az előzőt.

A járművet csütörtökön délután vitték át trailerekkel a Déli soron keresztül a DKV Salétrom utcai telephelyére. Az Ispotály utcát  21. számtól a Salétrom utcai torkolatig teljes szélességében lezártak a rakodás idejére, ugyanis a villamost az előzőhöz hasonlóan az Ispotály utcán emelik le.

Az előre tervezett menetrendnek megfelelően délután fél ötkor érkezett a Salétrom utcába a két kamionból és kísérőautókból álló flotta. A spanyol szakemberek ezúttal már gyorsan befordították a villamost szállító kamionokat az Ispotály utcába. Bár a lakosok tudtak róla, hogy a pakolás idejére lezárják az Ispotály utcát, több autós is volt, aki a tiltás ellenére behajtott az érintett útszakaszra.

A szakemberek délután ötkor kezdtek neki a villamos első felének leemelésének, amely az első szállítmányhoz hasonlóan a tréler hátuljából kicsúszó sínek segítségével hajtottak végre. Fél hat után néhány perccel már lent is volt a jármű első része, egy fél órával később pedig a második is, így hat óra után nekikezdtek a két egység összeillesztésének. Egy óra alatt össze is rakták a szerelők, majd az elsőhöz hasonlóan egy másik villamos segítségével betolták a DKV telepére.

A most megérkezett jármű az elsőhöz hasonlóan prototípus. Pajna Zoltán alpolgármestertől megtudtuk, a két már itt lévő prototípus közösen futja le a kötelezően előírt 10 ezer kilométeres próbautat. A próbafutás már a jövő héten megkezdődhet. Nagy Attila, a DKV vezérigazgatója elmondta, a harmadik jármű várhatóan októberben érkezik, az viszont már sorozatgyártásban készül, onnantól felgyorsulhat a villamosok szállítása.

Forrás: dehir.hu