A Fidesz szerint a Bajnai-gárda újra megmutatta: egyetlen célja, hogy erőszakos és törvénytelen akciókat hajtson végre. A Fidesz kommunikációs igazgatójának MTI-hez eljuttatott közleménye szerint csütörtökön a Köztársasági Elnöki Hivatalt rohanták meg és randalíroztak ott.

MTI - Kocsis Máté szerint Magyarországnak se a parlament munkáját megzavaró erőszakos Magyar Gárdára, se a már több közhivatal munkáját agresszívan akadályozó Bajnai-gárdára sincs szüksége. Magyarország nem kér egyik szélsőségből sem. A magyar emberek 2010-ben a nyugalomra, az összefogásra szavaztak, nem kérnek azokból, akik nyomában csak erőszak és anarchia jár - hangsúlyozzák.

Csütörtök reggel négy, a Párbeszéd Magyarországért színeiben politizáló független országgyűlési képviselő, valamint a párt nyolc aktivistája kezdett tüntetésbe a Sándor-palota Sikló felőli oldalánál. A demonstrálók azt szeretnék elérni, hogy Áder János köztársasági elnök ne írja alá a múlt pénteken elfogadott földtörvényt, valamint lépjen fel "a trafiktörvényhez kapcsolódó korrupció ellen" - mondta az MTI-nek a helyszínen Scheiring Gábor képviselő.