Megfújt egy akkumulátoros lámpát és egy tűzoltózubbonyt, majd utóbbiba belebújva, magát árvíznél védekező embernek kiadva, a polgármester számlájára vedelt egy fertődi férfi Dunaszentpálon. Két évet és 4 hónapot kapott.

A Győri Járásbíróság gyorsított eljárásban ítélte fegyházbüntetésre a “szomjas tűzoltót”. Mivel mind az ügyész, mind a vádlott, mind védője elfogadta az ítéletet, így az jogerőssé vált. A fertődi férfi a tárgyaláson azt állította: sem a zubbonyt, sem a lámpát nem akarta ellopni, mindkettőt találta Dunaszentpálon; előbbit a gáton, utóbbit a faluközpontban, és azért utazott Győrbe, hogy a zubbonyt leadja a tűzoltóságon.
– Azért mentem oda, hogy dolgozzak, nem azért, hogy lopjak – hangoztatta a férfi az utolsó szó jogán is. A bíróság - amely a vádlott többszörös visszaeső voltát is figyelembe vette - ugyanakkor úgy látta, hogy férfi ellopja azokat. Abban viszont elismerte felelősségét, hogy olyan emberre hivatkozva ivott hitelbe két sört és két fröccsöt, aki erről nem tudott.