Minden kertben nagy kérdés hogyan tüntessük áll a gyomot a fű közül úgy, hogy szép maradjon a gyepfelület. Ennek jártunk utána.

Tavasz van, süt a nap, újra zöld a fű, vagy épp most szeretné vetni a fűmagot, ami pár héten belül már smaragd zöld színbe, öltözteti kertjét. Ám ahol fű van ott a gyomok is jól érzik magukat.

Mit tehetünk, elenne?

Elsőként a fűmagvetés előtt nézzük át alaposan a területet és szedjünk ki minden gyomnövényt gyökerestől. Csak ezután ássuk fel és gereblyézzük le a talajt.

Ha azt szeretnénk, hogy a szép erős fűszálak legyőzzék, a gyomokat jó minőségű talajba kell vetni. Egy új szer került ki a piacra, amely nem csak táplálja a füvet, de a gyomokat is elfojtja.

Ez a terrasan gyomelfojtó fűtáp.

Bizony jól olvasta kedves olvasó! Egy táp, amelytől a fű szebb, zöldebb lesz és a gyomokat is távol tarja. Ez a granulátum nitrogénben igen gazdag így a füvet táplálja és erősíti.

Tele van szerves ásványi anyagokkal és tápanyagokkal, így teljesen természetes anyagokból áll,emellett ösztönzi a fű növekedését és erősíti azt.

A gyeptrágyát egy évben háromszor érdemes kiszórni először tavasszal az első nyírás után pár nappal, majd nyáron, és végül ősszel, minden esetben nyírás után. Az ideális mennyiség: 50g/nm. Így a gyomelfojtó gyeptrágya a magas nitrogén tartalom miatt sikeres fojtja, el a gyomokat ám a füvet erősen táplálja és védi.

De a fű nem lesz szép, ha nem nyírjuk rendszeresen és nem öntözzük eleget, így ez a kettő fontos tényező, ha igazán szép és smaragd zöld gyepre vágyunk.

Szeretné tudni hogy melyik hónapban milyen kerti munkát érdemes elvégezni? Mi megmutatjuk!


Szeretné pontosan tudni melyik hónapban milyen kerti munka vár önre? Akkor kérje ingyenes éves online kerti naptárunkat!