A tragikus hirtelenséggel szerdán Rómában elhunyt James Gandolfini előtt tiszteleg a Taorminai Filmfesztivál, amelynek hétvégi záró ceremóniájára az amerikai színész is hivatalos volt.

MTI - A szicíliai fesztivált szervező Mario Sesti és Tiziana Rocca csütörtökön bejelentette, hogy a szombati gálára megemlékezést terveznek, amelyen felidézik Gandolfini pályafutását.

Az 51 éves színész az HBO tévécsatorna és saját menedzsereinek közleménye szerint szerdán hunyt el Rómában, feltehetően szívroham következtében.

Az eredeti tervek szerint szombat reggel mesterkurzust tartott volna a Taorminai Filmfesztiválon, majd átadták volna neki Taormina Város Díját és Marisa Tomei kíséretében részt vett volna a fesztivál záró ceremóniáján.

Sesti és Rocca elmondták: néhány órával a halála előtt még beszéltek Gandolfinivel, aki elmondta nekik, hogy nagyon örül a díjnak és annak is, hogy el tudott utazni Olaszországba. Gandolfini legnépszerűbb szerepét a Maffiózók című HBO-sorozatban játszotta. Az amerikai olasz bandafőnök megszemélyesítéséért háromszor nyerte el a legjobb amerikai televíziós teljesítményekért kiosztott Emmy-díjat.

A Maffiózók 1999 és 2007 között futott a HBO-n. Azóta a Jackie nővér és a Dexter szereplői között is feltűnt, tavaly pedig a CIA igazgatóját alakította Kathryn Bigelow Zero Dark Thirty - A bin Laden-hajsza című filmjében.