Honnan tudjuk, hogy a mosópor, amit ránk akarnak sózni, hamis?

Mosószerre szükségünk van. Vajon érdemes úgy spórolni, hogy mivel ragaszkodunk régi, jól bevált márkánkhoz, azt nem a drogériában vesszük, hanem egy diszkontboltban vagy a piacon? A válasz egyértelműen nem! Hiába az akár egy-két ezer forintos különbség, a hamis mosószer nagy valószínűséggel nem fogja kitisztítani a ruhánkat, sőt, lehet, hogy még tönkre is teszi az anyagot.

„A hamis termékek között egyre nő a fogyasztók egészségére, biztonságára veszélyt jelentő termékek köre, a mosóportól a kozmetikai szereken keresztül a hamis óvszerekig terjed a paletta. Komoly kockázatai lehetnek annak, ha ilyen termékeket használunk" – hívja fel a figyelmet az RTL 2 Forró nyomon című műsorában Tóth Zita, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület titkára.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal felvételén egy felderített tököli hamismosószer-gyártó üzem látható: az egyáltalán nem higiénikus környezetről és az itt készült hamis termékekről Sárközi Alexandra, a NAV bűnügyi szóvivője beszél. Hozzáteszi, elkerülhetjük a hamis mosószereket, ha nem piacokon, garázsboltokban, hanem ismert márkaboltokban, drogériákban vásároljuk meg a tisztítószereinket.

A riportból az is kiderül, miről ismerhetjük fel a hamis mosószereket, illetve a Forró nyomon stábja paradicsompürés tesztet is végzett: arra voltak kíváncsiak, vajon hogy teljesít egy hamis és egy eredeti mosószer, ha mosnak velük.

ál mind az emberek, mind a kutyák esetében.6. ÉtvágytalanságA kutyák, macskák általában soha nem hagyják abba az evést ok nélkül, vagy mert nem ízlik az étel. Az étvágytalanságnak lehetnek lelki, de ugyanúgy testi okai is.7. Köhögés, nehézlégzésEzeket a tüneteket produkálhat,a szívbetegség, tüdőbetegség és sajnos rák is. Mindenképp forduljunk orvoshoz!8. Letargia, depresszióHa észreveszed, hogy háziállatod változtatott a viselkedésén, többet alszik, levesebbet játszik, kedvetlen, esetleg agresszív akkor szintén keressünk fel egy orvost, mert ezek a tünetek mindenképpen megbetegedésre, esetleg legjobb esetben vemhességre utalnak.9. Fürdőszobai szokásokban bekövetkező változásHa kedvenced többet, kevesebbet végzi a dolgát, emellett vért fedezel fel a székletében az biztosan rákra utal.10. FájdalomHa észrevehetően fájdalmai vannak cicádnak vagy kisebednek, az jelenthet ízületi gyulladást is, de sajnos a legtöbb esetben csontrákra, vagy belső szervi rákra utal.

Forrás: hir24.hu