A párt szóvivője a Magyarország elleni megfigyelési (monitoring) eljárás megindításának még a felvetését is igazságtalannak tartja, szerinte az lenne az igazságos, ha semmilyen eljárás nem indulna az országgal szemben.

MTI - Strasbourgban, az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének ülésszakán kedden napirenden lesz a Magyarország elleni monitoring eljárás megindítására irányuló javaslat.

Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján ezzel kapcsolatban azt mondta, ez az ügy messze nem a magyar demokráciáról és alaptörvényről szól, ez egy politikai-üzleti érdekek által vezérelt rezsieljárás.

Azok a külföldi körök ugyanis, amelyek érdekeit sértik a magyar kormány intézkedései, "a magyar baloldallal, liberálisokkal összefogva egy bosszúhadjáratot indítottak Magyarország ellen" - fogalmazott a kormánypárt szóvivője kérdésre válaszolva.

Zsigó Róbertet arról is faggatták a tájékoztatón, hogy a Népszabadság kedden arról írt: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal legfrissebb adatai szerint az 5400 trafiknyertesből eddig mindössze 4525 vállalkozó adta be a dohánykereskedelemre feljogosító vámhatósági engedélykérelmet, és ebből csupán 3021 kapta meg.

A szóvivő úgy reagált: reméli, hogy az új trafikhálózat fennakadások nélkül meg tudja kezdeni működését.