A Fidesz szóvivője szerint Bajnai Gordon volt miniszterelnök ismét megbukott, miután egy hetilapból kiderült, hogy neki és családjának komoly üzleti érdekeltségei vannak külföldön, "egy átláthatatlan osztrák cégháló veszi őket körül".

MTI - "Létezik egy egész Bajnai-cégbirodalom, amelynek minden érdekeltsége ráadásul Bécsben működik, hogy az osztrák államkasszát gazdagítsa" - mondta Zsigó Róbert csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, utalva a Heti Válasz legfrissebb számában megjelent cikkre, amely Bajnai Gordon és családja osztrák gazdasági érdekeltségeit boncolgatja.

A Fidesz szóvivője közölte: az Együtt-PM választási szövetséget vezető volt kormányfő egész üzleti pályafutását offshore cégek, adóparadicsomok veszik körül. "Bajnai Gordon és köre szemmel láthatóan olyan gazdasági érdekkör, amely soha nem szerette kivenni részét a közteherviselésből, mindig inkább azon dolgozott, hogy a pénzt kivigyék, kiszivattyúzzák Magyarországról" - mondta Zsigó Róbert, aki szerint Bajnai Gordon és családja így valószínűleg milliárdokkal károsítja meg Magyarországot. A volt miniszterelnök olyan ember, aki inkább adózik Ausztriában, mint Magyarországon - tette hozzá. A szóvivő végül arra kérte Bajnai Gordont, őszintén mondja el, mi az igazság gazdasági ügyeiben.