A szerda éjjel tragikus hirtelenséggel elhunyt James Gandolfinihez 13 éves fia riasztotta a mentőket.
Megrázó részletek láttak napvilágot James Gandolfini, a szerda éjjel 51 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt sorozatsztár haláláról. 

Az NBC News értesülései szerint a testvérével és 13 éves fiával, Michaellel Rómában vakációzó színész hotelszobája mosdójában lett rosszul és esett össze szerda éjjel tíz óra tájban. Az akkor még életben levő Gandolfinire kisfia talált rá, ő hívta a mentőket is hozzá. 

Fotó: David Livingston/Getty Images
A Hotel Boscolo vezetőjének tájékoztatása szerint a mentők kiérkezéséig a szálloda személyzete többször is megpróbálta újraéleszteni a földön heverő színészt. Az NBC úgy tudja, James Gandolfini még életben volt, amikor a mentők a hoteltől körülbelül 3 percnyire lévő kórházba szállították. 

Az Associated Press értesülései szerint 22 óra 20 perckor értek be vele a mentők, s negyven perccel később, számos újraélesztési kísérlet után állapították meg a halál beálltát. Az olasz törvények értelmében a boncolási jegyzőkönyvnek 24 órán belül el kellett készülnie, amit a kórház az amerikai nagykövetségnek ad ki, s az ad engedélyt Gandolfini földi maradványainak hazaszállítására az Egyesült Államokba. 

A Maffiózók című sikersorozat háromszoros Emmy-díjas és Golden Globe-díjjal is jutalmazott főszereplője szombaton az 59. Taormina Filmfesztiválra lett volna hivatalos Szicíliába, a nemzetközi mustrán most különleges megemlékezéssel készülnek James Gandolfini tiszteletére.