Egy ismeretlen feljelentő azzal vádolja a fitneszgurut, félrevezeti az UpDate termékek fogyasztóit azzal, hogy az ételeknek köszönhetik a fogyást és az elhízásos diabétesz megelőzését. Norbi nyugodt szívvel áll a vizsgálat elé.

Nem csitulnak a kedélyek a Schobert Norbi által kifejlesztett szénhidrát-csökkentett ételek körül, hiába bizonyították már több alkalommal klinikai vizsgálatok, hogy az UpDate termékek kifejezetten jó hatással vannak a vércukorszint alacsonyan és állandó mértéken tartásában, valamint sikeresen fogynak vele.
Norbi még márciusban termékdíjat is kapott a legnevesebb szakmai társaságtól.


A Bors információi szerint decemberben, míg Norbi kórházban volt, újabb feljelentés érkezett a Gazdasági Versenyhivatalhoz. A névtelen bejelentő szerint Norbiék becsapják a vevőiket, hiszen azt állítják, hogy aki UpDate terméket fogyaszt, az le fog fogyni, és megelőzheti az elhízásos diabéteszt is. Schobert már meg sem lepődik az újabb vizsgálaton.
– Ismét szedhetjük össze a papírokat és a bizonyítékokat. Amíg decemberben a kórházban feküdtem, a konkurencia jó kis feljelentést írt – ­magyarázza Norbi, majd folytatja: – Sosem állítottuk, hogy konkrét termék ezt vagy azt okoz, mi az életmódváltásban hiszünk, ennek eleme a diétás termék és a mozgás. A kevesebb szénhidrátterhelés segíti megelőzni az elhízásos diabéteszt. Ez tény!
Azt mondjuk, hogy ha valaki a termékeink fogyasztása mellett az ajánlásainkat elfogadva hajlandó életmódot váltani, és rendszeresen sportol, akkor megelőzheti a diabéteszt, és fogyni is fog.
Becsatoltuk az összes termék laborvizsgálatát, az Európai Dietetikusok Szövetségének állásfoglalását, amely alapján ilyen termékekre senki más nem végzett klinikai vizsgálatot. Állunk a vizsgálat elé, és bízunk benne, hogy a GVH-vizsgálat – nem ítélet – végén nyugalmunk lesz, és bebizonyítjuk a munkánk értékét.