Amikor az ember feledékennyé válik, idegesen firtatja: csak nem vagyok Alzheimer-kóros. Több oka is lehet a feledékenységnek: anyagcsere-problémák, kimerültség. Adjunk meg mindent az agynak, ami jár. Nyugalmat, sok vitamint és ásványi sót, új impulzusokat és tanulnivalót. Aki erre figyel, kevésbé lesz feledékeny.

Ha túl sok információ zúdul az agyra, akadozik a munkája. A feledékenység lehet az első jele a kiégés szindrómának. Amint az ember nyugalmasabban él, eltűnik a feledékenység is.

Vízhiány
Nem csak az idősek feledkeznek meg az ivásról. Az alacsony folyadékbevitelnek pedig az agy is kárát látja.

Alváshiány
Az agynak nincs ideje regenerálódni. Hanyatlik a koncentráció, az emlékezet.

Lehangoltság
Depresszív állapotban hanyatlik az agy teljesítőképessége. Az orvosok ismerik az áldemencia jelenségét. A depressziósokkal ellentétben az Alzheimer-kórban szenvedők nem tudják, mikor kezdődött a baj, és nem tulajdonítanak különös jelentőséget az állapotuknak.

Pajzsmirigy
A hirtelen hanyatló emlékezet fölhívhatja a figyelmet a pajzsmirigy elégtelen működésére, ami negatívan befolyásolja az agy munkáját, és gyakori jelenség. Néhány fogással fitten tarthatjuk a szürkeállomány sejtjeit.

Egyensúlyozás
Az agy számára összetett feladat a test egyensúlyban tartása. Sok jógagyakorlat lényege is az egyensúlyozás.

Gyümölcslé és kávé
Napi két pohár gyümölcslé védelmező növényi anyagokkal látja el az agyat. A nehéz étkezések után pedig az erős eszpresszókávé segít leépíteni az agy vérereire is ártalmas koleszterint.

Telefonálni hasznos
Az emberi kapcsolatok, a részvétel mások életében jótékony impulzusokat ad az agynak.

Egyensúly és tánc
Mindkét agyfélteke munkáját serkenti, ha a jobb térdet megemelve a bal könyökünkkel érintjük össze és fordítva. 
Tánccal alaposan megdolgoztatjuk az agyunkat, ha apró lépéseket fejlesztünk folyamatos tánccá.

Forrás: stop.hu