podrobnosti.ua podrobnosti.ua
 
 
A kutatás eredménye szerint az emberek abban bíznak, hogy 2015 után helyreáll a társadalmi igazságosság, javul az egészségügyi rendszer és oktatás, valamint az ország gazdasága is fejlődni fog – írja a Podrobnosti.ua internetes hírportál.
 
A válaszadók fele szerint ha a hatalmi ágazatokban változás lesz, akkor várható javulás. Az Ukrajna 2015 után: jövő, amely felé igyekszünk jelentést az ENSZ 2000-ben elfogadott millenniumi projektjéhez készítették.
 
Ukrajna 83 másik országgal egyetemben kifejezte azon óhaját, hogy továbbra is hozzájárul a millenniumi globális célkitűzések megvalósításához.
A felmérést az ENSZ szervezeti végezték az ukrajnai Nemzeti Tudományos Akadémia  Demográfiai és Szociális  Kutatások Intézményével és a Nemzeti Stratégiai Tanulmányok Intézetével 2012 decembere és 2013 márciusa között.
 
Mint ismeretes, a 2000. ezredforduló alkalmából az ENSZ meghirdette a Millenniumi Fejlesztési Célkitűzéseket, amelynek középpontjában a fejlődő országokban élők egészségi, oktatási, lakás- és egyéb körülményeinek jelentős javítása áll.
 
Forrás: 
Kárpátinfo.net