Az előzetes kiszivárogtatásoknak megfelelően a Facebook bejelentette, hogy immáron az Instagramon is meg lehet osztani videót. Már akkor és amennyiben.
Egyszerű frissítéssel hozzá lehet jutni a Vine másolmányához, az Instagram 4.02-hez, amivel a közösségi portál tulajdonolta alkalmazással is megoszthatunk végre videót. (Ami a Vine-on már év eleje óta lehetséges, mint írtuk.) Ráadásul tizenöt másodperc a limit, nem hat. 



A dolog mégsem annyira boldogító, mert az Instagram videó készítése a végtelenül egyszerű feladat ellenére kicsit bonyolultra sikeredett. A felhasználó ugyanis lényegesen több lépésben tud videót készíteni, mint a konkurens Vine-on. A macerát a Facebook tizenhárom, igazán eredetinek tűnő új szűrővel ellensúlyozza.
Kár, hogy a Vine-hoz hasonlóan csak 4.0 Android operációs rendszer felett működik a videó funkció: senkit ne tévesszen meg, hogy a Google Playen 2.2, vagy feletti androidos készülékeket ígér a leírás. Valóban fut 2-es verziójú mobilokon az Instagram, csak éppen a videó funkció nélkül.
Az alkalmazás letölthető iPhone és Android rendszerekre.