Immár tizedik alkalommal újra itt lesz a Hacktivity, Kelet- és Közép-Európa legnagyobb független IT Biztonsági Fesztiválja.

1200 hacker érkezik a világ minden tájáról, előadások lesznek párhuzamosan két szekcióban, interaktív kiscsoportos workshopok, új, termék demonstrációs szekció, hardver hacking, lockpicking, live show-k, 24 órán át tartó hackerverseny következik.

Így lehetne összefoglalni a X. Hacktivityt, amely október 11-12-én az információbiztonsági szakma hivatalos és alternatív képviselőit hozza össze a terület iránt érdeklődőkkel kötetlen, néha ismeretterjesztő és néha mélyen technikai formában. A Hacktivityn hagyomány a versengés, a rengeteg szálon futó program és az igazi fesztiválhangulat.

Az idei konferencia keynote speakere egy igazi IT biztonsági sztár, a Twitter vezető biztonsági mérnöke, Charlie Miller lesz. Charlie a Twitteren így mutatkozik be: „I'm that Apple 0day guy”. 5 évig dolgozott az NSA-nek, többek között feltörte a Mackbook Air-t, az iPhone-t, és bohócot csinált a Safari és a Safari mobilalkalmazásának fejlesztőiből.

A program további előadóinak - ahogy a világ nagy IT biztonsági konferenciáin - pályáznia kell, a Hacktivityn előadni ugyanis szakmailag igazán rangos elismerésnek számít. A jelenleg is nyitott Call for Paperre magyar és külföldi előadók jelentkezését várja a programbizottság. Részletes program és regisztrációs lehetőség a fesztivál oldalán található.