A Fidesz szóvivője szerint a múlt emberei most úgy tesznek, mintha nem lenne közük a 2002-2010 közötti recesszióhoz.


M1 - "Nem éles kritika, hanem ténymegállapítás az, hogy a kormány gazdaságpolitikáját bírálók a szakadék szélére juttatták az országot" – jelentette ki Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője az M1 Ma reggel című műsorában.

Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként, Mesterházy Attila államtitkárként részt vett abban, hogy egyhavi nyugdíjat elvettek a nyugdíjasoktól, háromszorosára emelték a gáz, kétszeresére a villany árát, a családokat nagyon nehéz helyzetbe hozták, és majdnem minden esetben a multik oldalára álltak. Ezek az emberek, a múlt emberei most úgy csinálnak, mintha valami újat csinálnának, mintha megváltók lennének, és nem lenne közük a 2002-2010 közötti időszak gazdasági recessziójához – tette hozzá.

Nehéz elhinni azokról, akik a rezsi árát folyamatosan növelték, hogy ha megállapodnak, és koalícióra jutnak, nem az lesz megint, mint ami 2010 előtt volt, hogy a magyar emberek ellenében a multik érdekeit képviselik – hangoztatta Zsigó Róbert.

Beszélt arról is: az elmúlt három évben azon dolgozott a kormánytöbbség, hogy kikerüljünk a túlzottdeficit-eljárás alól, a gazdaságot rendbe tegyék, és a magyar gazdaság növekedésnek induljon. Nem engedhetünk a költségvetési szorításból – hangsúlyozta a Fidesz szóvivője, aki ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet: tavaly egy nagyon fegyelmezett költségvetési politika mellett sikerült elérni, hogy emeljék az egészségügyi dolgozók bérét. A kormány intézkedései efelé mennek, és nem osztogatásról van szó. Azt szeretnénk, ha a túlzottdeficit-eljárás alóli mentesség tartós siker maradna, és nem jutnánk Málta sorsára – érvelt a szóvivő.

Arra a kérdésre, hisznek-e abban, hogy Magyarország képes az Európai Unió átlagát meghaladó növekedésre, Zsigó Róbert igennel válaszolt. "Azért volt szükség közös munkára a magyar emberekkel az elmúlt három évben, hogy levegőhöz jussunk, a saját lábára állítottuk az országot, és el tudunk indulni a növekedés irányába. Mind az állam, mind az önkormányzatok, mind a vállalkozások. Ez kell ahhoz, hogy az emberek a hétköznapi munkájuk során érezzék, annak a munkának az eredményét, amelyet az elmúlt három évben elvégeztünk. Érezniük kell a magyar embereknek is, hogy Magyarország jobban teljesít – fogalmazott a Fidesz szóvivője.