LÉLEGEZZ KÖNNYEBBEN!

Létezik olyan fűszernövény, ami jótékony hatással van a tüdődre és még levegőt is könnyebben veszel tőle? Természetesen igen, ez pedig nem más, mint a gyömbér! A Kolumbiai Egyetem egy frissen végzett kutatása bebizonyította, hogy a gyömbér fogyasztása elősegíti az asztmás tünetek csökkentését és a légutak felszabadulását.

A kutatók kettő különféle kémiai anyagot találtak a gyömbérben. A gingerol, ami egy penetráns szagú sárga olaj, illetve a shoagol, ami viszont csak a gyömbér megfőzése után fejti ki jótékony hatásait, ami közül a legjelentősebb talán a hányinger csökkentése. A kettő összetevő együttesen pedig tökéletes asztma és légzési zavarok ellen, ugyanis közös erővel segítenek a légutak izmainak a relaxációban.

A kísérletet emberi szövetdarabokon és sejtmintákon végezték el, majd ezután következett az állatokon végzett kísérlet. Az első eredmények egészen meggyőzőnek bizonyultak annak ellenére, hogy ezen a téren még gyerekcipőben járnak a kutatók. Az azonban még nem bizonyított teljes mértékben, hogy ha gyömbérrel főzöl otthon, akkor végleg elmúlnak az asztmás tüneteid, de mindenképpen jótékony hatással lesznek rád. „A legtöbb embernél azt figyeltük meg, hogy a gyömbéres tea rendszeres fogyasztása vagy a gyömbér gyökér ételekhez való felhasználása után csökkentek a légzési problémáik.”  – magyarázza Dr. Elizabeth Townsend, a tanulmány egyik fő kutatója.

Itt az ideje felkeresni az egyik legközelebbi fűszerest, hogy te is elkészíthesd magadnak otthon a gyömbéres teát!

Forrás: http://menshealth.hu