A vörös vadgesztenye a virágterápia egyik eszenciája, amely a félelem ellen igen hatásos. Azoknak az embereknek, akik rettegnek valamitől és félnek érdemes kipróbálni a vörös vadgesztenye eszenciáját.

A vörös vadgesztenye latin neve: aesculus carmea. Erdőkben és parkokban köztereken is találkozhatunk vele, hiszen ősszel gyönyörű látványt nyújt. Tavasztól nyár végéig nyílnak tömegesen a rózsaszínes pirosas virágok, amelyek sokszor még ősszel is virítanak.

Az eszenciához a virágokat és fiatal leveleket kell leszedni, és begyűjteni. Maga az eszencia a túlzott aggódást, állandó idegeskedést és félelmet enyhíti, hatására pozitív gondolkodás nyugalom és tisztánlátás veszi át a félelem helyét. Azoknak is javallott az eszencia, akik állandóan aggódnak mások miatt vagy féltenek illetve féltékenyek.

Azoknak az embereknek, akik egy élethelyzet miatt elkezdik a levegőt kapkodni vagy túl aggódják magukat nap, mint nap, és ez rendszeressé válik, a virágterápia lehet a megoldás kulcsa. Próbálja ki a vörös vadgesztenye virágeszenciát, amely a virágterápia egyik hatásos eleme.