Önök szerint az arckifejezéstől vagy épp a vonásoktól függ az, hogy szépnek látunk-e valakit?

Egy nemrég közzétett kutatás szerint a szép emberek akkor is jól néznek ki, ha meglepett, unott, ijedt vagy dühös arcot vágnak, vagy épp grimaszolnak. A kevésbé vonzóak ugyanakkor mosolygás közben sem lesznek szebbek.

Ennek ellenére mégis van szerepe az arckifejezéseknek, mivel ezek kis jelzéseket adhatnak arról, érdemes-e barátkozni valakivel. vagy sem. Dr. Ed Morrison, a Portsmouth Egyetem pszichológiai tanszékének orvosa meg szerette volna vizsgálni, hogy a vonzó külső mennyiben függ a kinézettől és mennyiben az arckifejezéstől.

Kutatási eredményei szerint az arc szépségének megítélése szempontjából csak a külső megjelenés számít, nem az arckifejezés. „Arcberendezésünket nem tudjuk változtatni és úgy tűnik, hogy a külső szemlélők, férfiak és nők egyaránt, képesek arckifejezéstől függetlenül megmondani, hogy a grimasz mögött egy vonzó vagy egy kevésbé vonzó arc rejtőzik-e – nyilatkozta dr. Morrison. – Az evolúcióelmélet szerint az arc kinézete az egyik legfontosabb biológiai jellemző, ami alapján az emberek kiválasztják barátaikat. Minél vonzóbb valaki, annál valószínűbb, hogy népszerű is lesz."

Forrás: hir24