Akiben lüktetni kezd a SHÉ-energia, megszabadul kötöttségeitől. Úgy táncol, mintha senki sem látná; úgy énekel, mintha senki sem hallaná; úgy szeret, mintha sohasem csalódott volna; úgy szeretkezik, mintha egyetlen lehetősége lenne, és úgy él, mintha nem lenne múlt és jövő. Önfeledten és szabadon…

Életstílus, Életérzés, Életforma, egyszóval: SHÉ, avagy testünk, lelkünk és szellemünk szabad megélésének erotikával átitatott energetikai rendszere. Magunkba engedve a SHÉ-energiák áramlását, nem csupán várjuk, hanem megtapasztalhatjuk a csodát, és élvezhetjük annak gyönyöreit, nemiségünk kiteljesedésének átélésével. Nők lehetünk minden pillanatban: mozdulatainkban, szavainkban, vágyainkban és öleléseinkben. Olyan Nővé válhatunk, aki elfoglalja méltó helyét az Univerzumban. Olyanná, aki megérdemli, megérti és befogadja a Férfit, és aki képes kihozni a másik nemből azt, ami benne rejlik.


Ö n c é l ú   t u d á s o n   n i n c s   á l d á s

De mi is a SHÉ, és hol lelhető? Sacra Homo Éra, vagyis Szakrális Emberek Korszaka. Ezt jelöli a háromtagú betűszó, illetve mindazt a mögöttes energiát, ami nem meglepő módon saját magunkban keresendő. ShámiVamisz táncművésznő értője és közvetítője lett ennek az Égi üzenetnek. Több évtizede az ő nevéhez kötődik az improvizációra épülő Egyetemes hastánc, valamit a Lélek-testtánc. Shámiban az idők során a tánc ősi energiái egységes, testet-lelket-szellemet átfogó programmá érlelődtek. Ennek hatását elsősorban saját magán tapasztalta meg, és mindig is úgy érezte, öncélú tudáson nincs áldás, ezért fontos, hogy folyamatosan továbbadja mindazt, amit nap mint nap megélhet, és a következőképpen fogalmaz meg: „Azt tapasztaltam, hogy sokkal érzékenyebb és érzékibb lettem az elmúlt évek során, így nem csoda, hogy a gyönyörök szerepe megnőtt az életemben. Amikor tudatosult bennem, hogy nekünk, nőknek mostanában mekkora felelősségünk van abban, hogy egy intim helyzetben megteremtődjön az Isteni energia, erős késztetést éreztem, hogy ennek szellemiségét továbbadjam azok számára, akik nyitottak és igényük van rá, valamint felhívjam a figyelmet arra, hogy minden téren az Isteni minőség megteremtése a cél!”


G y ö n y ö r ö k    m ű v é s z e t e

A SHÉ-program fontos része a tánc, az emberiség önkifejezésének legősibb módja, mely a hastánc elemeiből építkezik, mert ez az egyik legtermészetesebb és lelkünkhöz közel álló mozgásforma. Ám ez az önkifejezés akkor emelkedhet mesterfokra, ha finomra csiszoljuk mozdulatait, és nem szorítjuk korlátok, szabályok, keretek közé, hanem saját magunkon, testünkön és egyéniségünkön keresztül engedjük szabad áramlásukat, erotikánkkal átitatva. E szemléletmód hozzásegít ahhoz, hogy egyre kifinomultabban érzékeljük a Világot. Ez az érzékenység jelenik meg a SHÉ-táncban is. „Az improvizálás a sajátunk, egyedi és megismételhetetlen. Ösztönből, mélyről jövő emlékeinkből fakad, míg a koreográfiát, amit a külvilág felé mutatunk, egyfajta megfelelési vágy mozgatja. Meggyőződésem, hogy az élet minden területén fontos megválni a koreográfiáktól, mert csak így lehetünk szabadon önmagunk, és élhetjük meg nőiségünket, minden vágyunkkal és azok beteljesedésével együtt. Vagyis így válhatunk igazán őszintékké magunkkal szemben, felvállalva legintimebb igényeinket, hogy élvezhessük a Gyönyörök Művészetét, melyek eléréséhez nyújtanak segítséget a folyamatosan bővülő SHÉ-program már meglévő oktatóanyagai” – vallja ShámiVamisz, aki úgy tartja, kiadványai (DVD-k, CD-k, Szerelem jóskártya) megkönnyítik, megszépítik, örömtelivé teszik, a szabadság felé vezető utunkat.

Maszturbációs meditáció

Az élet tánclépések sorozata. Kérdés, hogy milyen kecsesen, milyen ritmusban, milyen irányban, egyszóval, hogyan járjuk ezt a táncot? Mit táncolunk el? A vágyainkat, a szeretettől átitatott érzéseinket, vagy éppen a félelmeinket, szorongásainkat, esetleg azt, amit elvárnak tőlünk? Mindezekre ráébredhetünk, ha meghallgatjuk, és aktívan végigcsináljuk a Vágytánc a Vénusz-dombon című, egyedülálló, erotikus meditációt. A CD gyönyörűen megfogalmazott hanganyaga az önkielégítés egyfajta útján vezet végig, melynek során felismerhetjük gátlásainkat, saját magunkkal, így másokkal szembeni őszinteségünk hiányát, és mindazokat a blokkokat, amelyek gátolják nőiességünk és erotikánk kiteljesedését. Ez az aktív meditáció mindamellett, hogy különleges relaxáció és szexuális élvezet is egyben, férfit és nőt egyaránt ráébreszthet arra, hogyan ismerheti meg, fogadhatja el, és szeretheti testét leplezetlenül. Közben felismerjük erotikánk és szexualitásunk minden szépségét, mélységét és magasztosságát. Mindezek által átléphetünk – de már nemcsak egyedül – a beteljesedés mennyei dimenzióiba.

A   t e s t   é s   a   t e s t i s é g   h a t á r t a l a n s á g a

Ahhoz, hogy képesek legyünk átadni magunkat a SHÉ-energiák áramlásának, előbb meg kell állnunk egy pillanatra. Ha ezt szó szerint megtesszük, és odafigyelünk testérzetünkre, nagyon érdekes felismerésben lehet részünk. „Ahhoz hogy meg tudjunk állni statikusan, egy helyben, először is meg kell találnunk az egyensúlyi pontunkat, és bele kell helyezkednünk. Fontos, hogy ilyenkor mezítláb legyünk, mert úgy tudjuk leginkább érzékelni a talajt. Amikor átadjuk magunkat ennek az érzésnek, ráébredünk, hogy önmagában már az csodálatos, hogy két piciny talpfelületünk képes megtartani egész testoszlopunkat, kibillenés nélkül” – foglalja össze Shámi a kiindulóhelyzet lényegét, amiből a tánc mozdulatai majd csak ezután következnek. Ahogyan azt a táncművésznő oktató DVD-jén láthatjuk, e mozdulatokat szabadon engedve képessé válhatunk művészien használni testünket, és eltáncolni a saját táncunkat. A SHÉ-táncban átlépjük testünk határait, eggyé válunk a zenével, a ritmussal, sőt megérezhetjük, hogy amíg a szívünk dobban, a lüktetés mi, magunk lehetünk. Ez a lüktetés táplálja aztán minden ösztönös cselekedetünket, ami a szexualitás terén különösen hangsúlyos. „A SHÉ-szeretkezés során a másikkal való eggyéolvadásban, a Nő, saját testének részeként tudja magába fogadni a Férfit” – ezt nevezi a SHÉ-program megalkotója a testiségen túli, Isteni egyesülésnek.



A SHÉ küldetése

A szépség természetes állapotának megtalálása önmagunkban
Hétköznapjaink csodáinak felismerése és magunkba engedése
Életörömmel telített átlényegülés testben és lélekben
Kifinomult érzékelés minden érzékszervünkkel és azokon túl
Színlelések, színjátékok helyett őszinteség és emelkedettség az erotika hullámain
Magabiztosság, a lényünkből kiáradó szépség megélésével
Önkifejezés mesterfokon
Nőiesség, ami felébreszti a másik nemben az érzéki Férfit
Természetes, ugyanakkor átütő szexuális kisugárzás, mely önbizalomból fakad
Szabad szárnyalás, felszabadultság a szerelemben
Egység és egyesülés – jinben a jang- és jangban a jin-energiák megteremtődése
A Férfi és a Nő méltó helyének elfoglalása a szerelem oltárán
A szerelem és a szexualitás gyönyöreinek legmagasztosabb átélése
Lendület, szenvedély az élet- és lélek-táncainkban
Az Isteni minőség élvezete az élet minden területén

Férfiak a SHÉ-programról…

Lehetőségünk nyílt megszólaltatni SHÉ-ről alkotott véleményükkel kapcsolatban a kiadványok rendező-operatőrét, valamint fotósát, tervező grafikusát. Azt a két Férfit, akik első körben ismerkedhettek meg a program szellemiségével.

Gregus Dezső – rendező-operatőr

A SHÉ megtanít értékelni és tisztelni minden mozdulatot és a megélések csodáit. Tiszta szólamokra hangol, és kiszűri a hamis hangokat.
A SHÉ-programot részleteiben megismerve, úgy érzem, elvezet egy olyan rétre, ahol nincsenek korlátok, ahol szabadon mozdulhatok, és rám van bízva, hogy éppen sétálok, táncolok, rohanok, vagy lebegek. Hiszen van terem és lehetőségem minderre, úgy, hogy közben nem törődöm azzal, figyel-e valaki.
A SHÉ olyan szintű érzékiséget nyújt egy Férfi számára, amellyel nem csupán a kielégülésre fókuszál, hanem sokkal emelkedettebb beteljesülési szintekre vágyik, és képessé válik arra, hogy oda eljusson.
Olyan kifinomult érzékelés ez, amely megtanít arra, hogy mielőtt megérintenék valakit, hogyan tudom a tekintetemmel végigsimogatni.
A Nőtől érkező SHÉ-energiára a Férfi viszontenergiával reagál, amire a Nőtől újabb, de már magasabb rezgésű válasz érkezik, ami így mehet a végtelenségig… Ez folyamatosan fokozódó energiateret generál, melyben már a kielégülésnél sokkal magasztosabb cél vezet bennünket az Univerzális beteljesedéshez és kiteljesedéshez.

Vajda János – fotóművész

A SHÉ sajátos, a nőiesség tudatos kiteljesedéséből fakadó életszemlélete sok férfi számára lehet elsőre meghökkentő. Pedig nekünk, férfiaknak el kell gondolkodnunk ezen, és magunkba engedni az energiáit. A Vízöntő-korban a Nők szerepe, az egész társadalmi szerkezet átalakulása és – megkockáztatom – az emberiség továbbélése szempontjából fontosabbá kell, hogy váljon! Nem a múlt század feminizmusát értem ezalatt, hanem az ősi spirituális energiákra érzékenyebb női lélek kiteljesedését. Fontos, hogy mi, Férfiak az élet bizonyos területein előtérbe engedjük a Nőket, sőt ösztönözzük őket arra, hogy minél jobban oldódjanak fel a SHÉ-energiák üzenetében. Ha pedig lehetőségünk van rá, tartsunk velük, hogy együtt emelkedhessünk a Fény felé! Meg kell tanulnunk női lélekkel olvasni Shámi táncba, képekbe és szavakba öltött gondolatait! Így arra a szintre léphetünk, ahol megérezzük, hogy a Gyönyörök Művészete nem a test gyönyörét jelenti, hanem abból kiindulva egy magasabb szintű, létünk bármely területén – érzéki, vizuális, zenei, irodalmi, szakrális – gyönyörrel kiteljesedő életformát. Mindezt Shámitól megtanulva, lelkéből az enyémbe engedve és általa megértve állhattam őszinte lélekkel a fényképezőgép mögé, és tekinthettem kitisztult szemekkel a keresőbe, hogy az objektíven keresztül csak általam látható „Shámi-képeket” mindenkivel megoszthassuk…

Forrás: ideal.hu