Lezuhant egy magyar hegymászó Ausztriában. A férfi csodával határos módon túlélte az esést, pedig több, mint száz méter zuhant lefelé egy meredek sziklán.

Szinte isteni csoda, hogy nem történt tragédia az osztrák Lizen járásban. Egy magyar hegymászó ugyanis kis híján életét vesztette egy meredek sziklafalon - olvasható az MTI-n. A 36 éves mászó egy társával együtt a Graztól 120 kilométerre lévő, 2117 méter magas Planspitze megmászására készült. Azonban egy óvatlan pillanatban egyikük lába alatt meglazult egy kő, és a férfi - megközelítőleg - több, mint száz métert csúszott lefelé a köves sziklafalon.
Innen, a Planspitze oldaláról zuhant a mélybe a magyar hegymászó
Döbbent társa azonnal riasztotta ugyan a mentőket, de a rossz látási viszonyok miatt csak több óra elteltével tudta a mentőhelikopter megközelíteni a sérültet, aki akkor már szinte kihűlt, ezen kívül több, súlyos sérülést is szenvedett. A férfit szerencsére még időben a rotterdami kórházba szállították. Kiderült: bár karja és orrcsontja is eltört, erősen kihűlt állapotban volt, fel fog épülni.  

Forrás: http://www.borsonline.hu