Mezo-Toth-Nagy-Baronits-Kovats-Puskas
Új darabbal készül a Thália Színház. A Starfactory című musicalt 2013. június 1-jén mutatják be, az előkészületek és próbák már folynak. A darab fő kérdésfelvetése, hogy mi történik a vesztesekkel egy tehetségkutatót követően.
A Starfactory című musical zenéjét, szövegkönyvét és dalszövegeit Gém Zoltán írta, rendezője Horváth Péter. A koreográfus Bóbis László. A történet egy tehetségkutatóról szól, a középpontban azonban ezúttal nem a győztesek, hanem sokkal inkább a vesztesek állnak.

Tóth Eszter színésznőnek az egyetem elvégzését követően ez lesz az első előadása a Thália színpadán, Aysha karakterét alakítja majd. Kérdésünkre elmondta, hogy az egyetemen próza osztályba járt, így új és egyben izgalmas kihívás számára a musical műfaja. A koreográfiákat, még otthon is sokat gyakorolja, elmondása szerint rengeteget tanul Nagy Adrienntől, Kovács Veronikától és Gubás Gabitól. A színésznő egyébként nagyon élvezi a színházat, de kérdésünkre azt is elmondta, hogy az eddigi legnagyobb szakmai élményét a Haction című sorozatban való szereplés jelentette. A jövőben is szeretne minél többször filmszerepeket kapni, szívesen dolgozna együtt például Antal Nimróddal.

A történet egy tehetségkutató verseny próbáján kezdődik, ahol a kis faluból érkező, nyitott szívű Rami és a nagyképű, magabiztos szépfiú, Ricsi együtt készül a következő megmérettetésre. A fiatalok nem csak jellemükben különbözőek, hanem társadalmi hátterük is más, ami miatt egyre fokozódik közöttük a feszültség. Míg a fiú karrierjét minden eszközzel támogatja anyja, Rami apja és nővére nem nézik jó szemmel, hogy a lány az álmait kergetve, hétköznapi munka nélkül próbál az életben boldogulni. A történet harmadik főszereplője Tibi, az utcazenész, aki megpróbálja rábeszélni Ramit, hogy hagyja ott a tévés tehetségkutató versenyt. A darab legfőbb kérdésfelvetése, hogy hogyan alakul a vesztesek sorsa egy tehetségkutató után.

A Starfactory-t 2013. június 1-én láthatja először a közönség a Thália Színház nagyszínpadán. Szereplők: Gubás Gabi, Vida Péter, Hunyadkürti István, Egri Bálint, Tóth Eszter, Koltai Róbert, Laklóth Aladár, Kováts Vera, Nagy Adrienn, Puskás Péter, Gulyás Attila, Baronits Gábor, Kékesi Gábor, Trecskó Zsófia, Hekler Melinda, Molnár Gyöngyi, Mező Zoltán és még sokan mások. Rendező: Horváth Péter, koreográfus: Bóbis László.

forrás: kultura.hu