Terepjárót kaphatnak munkájuk támogatására Miskolc Lyukóbánya városrészében dolgozó védőnők és családgondozók.

Az ötlet a miskolci közgyűlés legutóbbi ülésén merült fel, az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról szóló beszámoló tárgyalásakor - írja a minap.hu.

Több hozzászólásban is elhangzott, milyen nehéz terepen és körülmények között kell végezniük munkájukat a lyukói területen dolgozó családsegítőknek. Kovács László képviselő kezdeményezte, hogy a hét meghatározott napján vagy napjain, a rendelkezésre álló lehetőségek függvényében, biztosítson az önkormányzat egy terepjárót a védőnők és családgondozók munkájának a megkönnyítésére.

Megkezdődtek az ezzel kapcsolatos tárgyalások, korábban már volt rá példa, hogy ilyen járművel segítették a családsegítő munkatársainak a tevékenységét - mondta el a lapnak Földessy Judit, a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény igazgatója.


Az igazgató tájékoztatása szerint nagyon jó az együttműködésük a polgárőrséggel és az önkormányzati rendészettel is, kollégái számára azonban nem a biztonsági problémák jelentik a fő gondot Lyukóban, hanem a nagy távolságok és a nehéz terepviszonyok. Sokszor az is nehézségekbe ütközik, hogy megtaláljanak a területen egy-egy családot vagy újszülöttet.

Forrás: profession.hu