A nyak az egyik legkényesebb testrészünk, amely azonnal és feltűnő módon árulkodik a korunkról. Érdemes ezért ápolni.

Figyeljünk a tartásunkra, és minden reggel váltózuhannyal élénkítsük a vérkeringést, ez a nyak bőrére is jó hatással van. Utána következhet a krémezés. Jó választás például a tengeri algát, olívaolajat, kollagént, hyaluronsavat vagy oxigént tartalmazó kence.

A ránctalanító, feszesítő hatású arckrémek szintén ajánlottak a nyak bőrére. Fontos, hogy minden este tökéletesen megtisztítsuk a bőrt, s nyugodtan használhatjuk azt a tonikot is, amellyel az arcunkat mossuk le.

Hetente egyszer - ahogy az arcunkat is - a nyak bőrét is gyengéden fel kell frissíteni.

A ráncok megelőzésében, a nyak ápolásában jó szolgálatot tesznek a különböző olajok is:
- az avokádóolaj ápoló, bőrvédő, hidratáló hatású, ráadásul az A-, D-, E-vitamin-tartalma is magas
- a ligetszépe olaj gátolja a bőr gyors öregedését
- a mogyoróolaj pedig feszítő, tápláló, puhító tulajdonságú.

Emellett otthon is készíthetünk pakolásokat.
A már jól ismert tojássárgája-olajos pakolásnak, a tejszínes túró-sárgarépalé pakolásnak vagy a krémes agyagpakolásnak is nagyon látványos a hatása. Az avokádópakolás ugyancsak rendkívül jótékony.

Kipróbálhatjuk a banános-joghurtos kencét is. Ez érettebb banánt törjük össze, keverjünk hozzá három-négy kanál joghurtot, s tizenöt percig hagyjuk a nyakon.

A száraz könyököt is hasonló pakolásokkal lehet ápolni:

- sokat segíthet a shea vaj, de rendszeresen kell használni

- ugyancsak remek a banános-túrós krém: három evőkanálnyi túrót keverjen pépesre egy banánnal. A pépet ossza két tálkába, és negyedórára tegye bele a könyökét. Vagy akár két kis tálkába öntsön langyos étolajat, majd kb. húsz percig áztassa benne a könyökét.



Forrás: stop.hu